4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Özburun başkanını seçiyor

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ile iptal edilen seçimlerde oy kullanımının yüzde 80'i tamamlandı.

Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemine katılım oranı yüzde 80'i buldu. Dört adayın yarıştığı beldede sekiz sandıkta oy kullanılıyor.

29 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından karşılıklı itirazlarla iptal edilen seçim yarışı bugün saat 08.00'de başlandı. AK Parti'den Asım Kızılaslan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hasan Boyracı, Saadet Partisi'nden Mücahit Şişik ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden Murat Çıldır'ın başkanlık için yarıştığı seçim Özburun İlköğretim Okulu'nda gerçekleştiriliyor. Bin 686 seçmenin bulunduğu Özburun'da, ilköğretim okulunda kurulan sekiz sandıkta oy verme işlemi devam ediyor.

ÖZBURUN'DA SEÇİM NEDEN İPTAL EDİLDİ
Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinde 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için 4 partinin adayı ipi göğüslemek için yarıştı. Sandıktan çıkan sonuçta CHP adayı Hasan Boyracı 573, AK Parti adayı Asım Kızılaslan ise 569 oy aldı. MHP 19 ve SP'de 13 oyda kalmıştı.

Sonuçlara göre, CHP'nin adayı Hasan Boyracı mutlu sona ulaşarak belediye başkanı seçilmişti. Ancak, AK Parti adayı Asım Kızılaslan oyların sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Bolvadin İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İtiraz sonucu İlçe Seçim Kurulu'nun tekrar yaptığı sayımda bu sefer CHP'nin oyu 565'e düştü, AK Parti'nin oyu da 566'da kalmıştı. İlçe Seçim Kurulu'nun sayım sonuçlarına göre seçimi AK Parti'nin adayı Asım Kızılaslan bir oy farkla kazanmıştı. CHP'nin adayı Hasan Boyracı da İlçe Seçim Kurulu'nun açıkladığı sonuçlara itiraz ederek Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu'nun yeniden sayım yapması için dilekçe vermişti. Özburun beldesinin oylarını yeniden sayan İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu'nun oy sayımının yetki aşımı olduğunu belirterek sandık başında sayılan ve 4 oyla seçilen CHP adayı Hasan Boyracı'yı başkan ilan etti ve 7 Nisan'da Boyracı'nın mazbatasını verdi.

Mazbatasını aldıktan sonra 14 gün belediye başkanlığı yapan Boyracı'ya, AK Parti'nin adayı Asım Kızılaslan ve partisinin Bolvadin İlçe Başkanı Carullah Kolay tarafından YSK'ya yeniden sayım yapılması konusunda dilekçe sunulmuştu.
AKP'nin itirazından sonra YSK, belde de seçimin iptaline, 7 Haziran'da tekrar seçime gidilmesine ve Belediye Başkanı Hasan Boyracı'nın görevinden alınmasına karar verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?