4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Özel İdare mülklerini peşkeş çekmedik

Özel İdare'ye ait binaların satışlarından kar ettiklerini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Kocakulak, bu satışlardan elde edilen gelirleri eğitime ve köylere harcadıklarını söyledi.

"Eğitim kurumlarını yapmak, bakım onarımını yapmak bizim asli görevimizdir" diyen İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Kocakulak, şunları söyledi: "Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait arsa mülkleri Özel İdare'ye devrediliyor. 2009 yılı bütçesinin en büyük payını eğitim ve öğretime ayırttık. Biz iş hanı işletmeciliği yapmak istemiyoruz. TOKİ hazır kreş yapmış bizde Özel İdare olarak bu kreşi hibe yolu ile hiçbir kuruş harcamadan almamız sorun olmaz sanırım. İş hanı yapmak ve işletmek yerine bu tür eğitim ve öğretim destekleyici faaliyetlerde bulunmak tabii ki önemlidir."

Çobanlar Özel İdare binasının kullanılmayan bölümlerini Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesine devrederek Meslek Yüksek Okulu yapmasını istediklerini anlatan Ahmet Kocakulak, sözlerine şöyle devam etti: "Burada Meslek Yüksek Okulunda okuyacak öğrencilerin Afyonkarahisar'a gelip gitmesinde de sorun olmayacaktı. Çünkü şehre yakın ve ulaşımda herhangi bir sorun yoktur. Çobanlarda kültürün ve sosyal yapının gelişmesi için MYO'nun açılması şart. Sinanpaşa ve Bayat ilçeleri bunun en belirgin örneğidir."

Özel İdare'ye ait binaları AKÜ bünyesinde Meslek Yüksek Okulu olarak kazandırmak için büyük çaba harcadıklarını belirten Kocakulak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel İdare, iş hanı satışları yaptı. Sinanpaşa, Dinar, Bolvadin ve diğer ilçelerde satışlar gerçekleşti. Buna il merkezindeki satışlarda dahil olmak üzere 5 Milyon TL gelir elde edildi. Özel İdare 5 Milyon TL ile yarım kalan yatırımları tamamlamak için kolları sıvadı. Bunun en başında Karaman İş Merkezi geldi. 15 Milyon TL'ye bitirdiğimiz iş merkezinin ilk üç katını Sağlık Bakanlığı'na 2,5 Milyon TL'ye sattık. Bu satılan yer diş hastanesi olarak hizmet verecek."

Kocakulak, Özel İdare mülklerini değerinde sattıklarını, hiç kimseye peşkeş çekmediklerini, ihaleleri açık ihale usulü ile gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 20:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?