4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Özel İdare Yasası değişti hizmet arttı

Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Kocakulak, Özel İdare yasasının değişme ile birlikte İl Genel Meclis üyelerinin verdiği kararlar doğrultusunda Afyonkarahisar’da hizmetlerin hızla arttığını söyledi.

5302 sayılı İl Özel İdare yasasından sonra illere yapılacak hizmetlerin kararının alınma yetkisi il genel meclisine verilmesinden sonra Afyonkarahisar’da hizmetlere artma yaşandı. İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Kocakulak, İl Özel İdare yasası değişmesi ile yerinden yönetim ve denetim mekanizmasının devreye girdiğini ifade ederek, “Yasa ile genel müdürlük ve bakanlık onayları ortadan kalktı. Hizmetlerin takibi ve denetimi bizzat kendi bölgelerinde yaşayan meclis üyeleri tarafından yapılmaya başlandı. Diğer bir taraftan yürütmeyi yapan il müdürleri, genel sekreterler ve valiler yapım sürecindeki aksaklıkları gördüğünde alınan kararlara birebir katkı sağladı. İl Genel Meclis üyeleri ile istişare yolu ile daha sağlıklı kararlar alınması sağlandı” dedi.

"KÖYLERE ÖNEMLİ YATIRIMLARA MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZ İLE BİRLİKTE İMZA ATTIK"

260 köye 1 milyon metrekarelik kanalizasyon döşendiğini söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Kocakulak; "Eğitim ve öğretim alanında 300 derslik yaptık. Köylere hizmet götürme birliği dalı altında çocuk parkları ve parke taşları döşendi. Bunun yanı sıra Türkiye'nin ilk damla sulamalı ormanını Afyonkarahisar'da kurduk. Afyonkarahisar son 5 yılda gördüğü hizmeti bundan önceki iktidarlar döneminde bile göremedi. Önümüzdeki dönemde de yine Afyonkarahisar'ın hizmetine talibiz" ifadesinin kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?