1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Pakdemirli'ye TGB tepkisi

PAKDEMİRLİ'YE TGB TEPKİSİ

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Afyonkarahisar Şubesi tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Mehmet Pakdermili'ye tepki gösterildi. Bir süre önce Manisa'da bir grup öğrencinin üniversite içerisinde protesto girişiminde bulunmasının ardından CBÜ Rektörü Mehmet Pakdemirli, öğrencileri üniversitenin içerisinde protesto yapmamaları konusunda uyarmıştı. Yapılan uyarı şeklini uygun bulmadıkları gerekçesiyle tepkilerini göstermek isteyen bir grup TGB'li üye, PTT önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan TGB Afyonkarahisar İl Başkanı Mustafa Sevim, bir bilim adamının devlet yöneticilerinin huzurunda el pençe duramayacağını söyledi. Manisa'daki üniversitede bilim özgürlüğüne engel olan zihniyeti protesto etmek için bulunduklarını ifade eden Sevim, "Kimse bunu yapmamızı bugüne kadar engelleyemedi, bundan sonra da engelleyemez" diye konuştu.

BURSA NUTKUNU GÖNDERDİLER

Vatanı ve üniversiteleri savunma görevini Bursa Nutku'ndan aldıklarını aktaran Sevim, şunları söyledi: "Gençliğin bu kararlılığına tahammül edememesi Mehmet Pakdemirli'nin Cumhuriyet karşıtlığının ifadesidir. Bu tavrı protesto için tüm illerden gençleri, Mehmet Pakdemirli'ye Bursa Nutku'nu göndermeye çağırıyoruz." Gençler daha sonra Bursa Nutku'nu postayla Pakdemirli'ye gönderdi.

PAKDEMİRLİ'YE TGB TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 14:34:00
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 19:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?