1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Peki ya şehit olan vatan evlatları?

GÜNEYDOĞU GAZİSİNDEN TEPKİ

Afyonkarahisar Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına gösterilerin tepki ve duyarlılığın, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 6 askere gösterilmediğini iddia etti.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, siyasi liderlerin, sivil toplum kuruluşlarının eylemlerle İsrail'e lanet yağdırdıklarını, ancak bu arada 6 askerin şehit edilmesi konusunda hiç kimsenin girişimde bulunmadığını söyleyerek tepki gösterdi. İsrail'in yaptığının Türkiye'ye yapılmış kabul edilemez açık bir saldırı olduğunu belirten Kumartaşlı, "Herkesin dilinde İsrail'e lanet ve cihat çağrıları var. Peki ya şehit olan vatan evlatları. Onlar ne olacak? O şehitler için neden hiçbir girişimde bulunulmuyor" diye konuştu.

HAVA ATMAK İÇİN AÇIKLAMA YAPIYORLAR

Hava atmak için açıklamalar yaptıkları için yetkilileri hiç samimi bulmadığını söyleyen İsmail Kumartaşlı, "Hatta ben sizi lanetliyorum. Anıtpark önünde toplanılacaksa 6 şehit için toplanılmalı. Taziye için gelinecekse derneğimize gelinmeli. Derneğimiz akşam geç saatlere kadar açık. Bekliyorum acaba bir duyarlı vatandaş gelir mi diye. Ama nerede. Afyonkarahisar'da bunu beklemek imkansız" dedi.

TİMSAH GÖZ YAŞLARI DÖKMESİNLER

Afyonkarahisar'da teröre tepki için bir Türk bayrağı dahi astıramadığını iddia eden Kumartaşlı, "Ama bir futbol takımını şampiyon oldu mu veya galip geldi mi herkes ellerinde bayraklarla sokağa dökülüyor. Lütfen samimi duygular taşımayan kişiler çıkıp timsah göz yaşları dökmesinler. Biz öz eleştiri yapmayı bilmiyoruz. Önce kendimizi kınayalım. Kendi şehitlerimiz için bir şeyler yapalım ve birlik olalım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 16:12:01
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 20:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?