3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

PKK bayrağı yakıldı!

A.Karahisar’da binlerce vatandaş, Mersin’de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. Halilağa Semt Pazarı’na kadar yürüyen vatandaşlar, burada sözde PKK/KONGRA-GEL bayrağını yaktı.

Mersin’de düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıya tepkiler sürüyor. Afyonkarahisar’da, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımı ile yürüyüş gerçekleştirildi. Yeşilyol Caddesi Kantar Kavşağı’nda toplanan binlerce vatandaş, Ambaryolu Caddesi’ni takiben Halilağa Semt Pazarı’na kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe katılamayan vatandaşlar ise ev ve iş yerlerinden Türk bayrağı sallayarak topluluğa destek verdi.

"Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Ya sev ya terk et", "Bayrağı yakanı biz de yakarız" şeklinde sloganlar atan kalabalık, daha sonra ellerinde bulunan Türk bayraklarını pazar esnafı ve pazarda alışveriş yapan vatandaşlara dağıttı. Bu arada Halilağa Semt Pazarı içinde, vatandaşlar tarafından yeşil, sarı ve kırmızı renklerden oluşan sözde PKK/KONGRA-GEL bayrağı da üzerine benzin dökülerek yakıldı. Yanan bayrağı çiğneyen bir vatandaşın da izdiham sırasında ayakkabısı yandı. Polis, yürüyüş nedeniyle geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 21:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalçın demir IP: 81.214.230.xxx Tarih : 8.04.2005 18:17:33
afyon halkını son derece taktir ediyorum.bu milleti hiç kimse savunmuyacak olsa ki imkansız afyon halkı pkk vs gibi çapulcuları tek bir il olarak temizler buna inanıyorum ben bir melezim.annem afyonlu babam çankırılı fakat afyonun fanatik taraftarıyım herseyiyle afyonu seviyorum babamın memleketine 8 yıldır sırf afyona gitmek uğruna gitmiyorum baba tarafım beni dışladı diyebilirim.istanbuldan tüm afyon halkına slm gönderiyorum yalnız değilsin afyonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn her yaz olduğu gibi seninleyimmmmmmmm