1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

PMYO'da adli denetim konferansı

POLİS ADAYLARINA ADLİ DENETİM KONFERANSI

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencilerine "Adli Denetim Serbestlik Sistemi ve Koruma Kurulu" çalışmaları anlatıldı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı ile PMYO Müdürlüğü iş birliğinde polis adaylarına "Adli Denetim Serbestlik Sistemi ve Koruma Kurulu" anlatıldı. PMYO konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Denetim Memuru İbrahim Zorba ve Ahmet Çiçen katıldı.

Programda Denetim Serbestlik ve Rehberlik Sisteminin önemi, Denetim Serbestliğe neden ihtiyaç duyulduğu, Denetim Serbestliğin Adli Kontrollünü denetim memuru İbrahim Zorba anlattı. Ülke genelinde Ağır ceza mahkemesinin bulunduğu 134 yerde Denetim Serbestliği Şubelerinin kurulduğunu söyleyen İbrahim Zorba, denetim Serbestlik Sistemi ve Koruma Kurulu çalışmalarının ülkede 4 yıldır uygulandığını belirtti. Zorba, bu sistemin ABD'de 150 yıl, İngiltere'de ise 100 yıldır uygulandığını ve başarı sağlandığını söyledi. Denetim memuru Zorba, "Ülkemizde 1 Haziran 2005 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Çocuk Koruma Kanunu ve Ceza ile Güvenlik Tedbirleri infazı hakkında hapis dışı cezalar alınmıştır. Çıkan bu yeni yürütme ile 4 yıldır sürdürülen çalışmalar olumlu sonuçlar vermiştir. Şuanda 134 Denetim Serbestlik Sistemi ve Koruma Kurulu Şubesi ülkemizdeki Ağır Ceza Mahkemelerinin bulunduğu yerlerde hizmet vermektedir" dedi.

POLİS ADAYLARINA ADLİ DENETİM KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:18:04
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 10:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?