4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

PMYO'da hüzün dolu tören

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) 2 yıllık eğitimini tamamlayan 169 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı törende 2 gün önce hayatını kaybeden Muhammet Kuruoğlu arkadaşları tarafından unutulmadı.

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Polis Meslek Yüksek Okullarının nitelikli emniyet mensubu yetiştiren çok önemli eğitim kurumları olduğunu belirtti. Vali İmga, polisliğin insan odaklı bir meslek olduğunu belirterek, yeni göreve başlayacak polislere tavsiyelerde bulundu. Başarılı bir güvenlik hizmeti sunulmasında insan ve toplum psikolojisini bilmenin önemine değinen Vali İmga, yeni mezun polislere, görev yerlerinde halkı tanımaya çalışmalarını tavsiye etti.

Vali Haluk İmga, konuşmasında 2 gün önce hayatını kaybeden Polis Meslek Yüksek Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Muhammet Kuruoğlu'nu anarak, ailesine başsağlığı diledi. 169 gencin eğitimlerini tamamlayarak polis teşkilatına katılmalarından memnuniyet duyduğunu belirten Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Çevik ise, "Aynı zamanda üzüntülüyüz. Birkaç gün önce öğrencimiz olan Muhammet Kuruoğlu kardeşimizi kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet arkadaşlarına ve ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Metin Çetin de, polise olan güvenin, devlete olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Çetin, "Atatürk'ün ifade ettiği gibi, hedefi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak olan ülkemiz her alanda nasıl gelişiyorsa, emniyet teşkilatı da çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Polislik insan odaklı bir meslektir. Uygulayıcısı da, muhatabı da insandır. Dolayısıyla insan haklarının önemsendiği ve hak arama bilincinin yaygınlaştığı toplumumuz da, polisten artık sıfır hata ile görev yapma beklentisi hakim olmuştur" dedi.

"ONU UNUTMAYACAĞIZ"
Konuşmaların ardından dönem birincisi Ertunç Bulut ve ilk 9'a giren başarılı öğrencilere ödül verildi. Dönem birincisi Bulut, merhum arkadaşları Muhammet Kuruoğlu'nun mezuniyet töreninde aralarında olmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bulut, "O da bugün mezun olacaktı, bu törende olmayı çok istiyordu. Arkadaşımızı rahmetle anıyoruz. Bizlere devrettiği onurlu polislik mesleğini ömrümüzün sonuna kadar yapacağız. Onun bizi duyduğunu ve gördüğünü biliyorum. Muhammet seni unutmayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 22:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?