1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

PMYO'da mezuniyet coşkusu

MEZUNİYET COŞKUSU

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 6'ıncı dönem öğrencileri mezun oldu. İki yıllık eğitimlerini tamamlayarak PMYO'dan mezun olan 159 öğrenci, polis teşkilatına katıldı.

Afyonkarahisar PMYO'da mezuniyet ve diploma töreni gerçekleşti. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, öğrencilerin, nitelikli emniyet mensubu yetiştiren çok önemli eğitim kurumlarından biri olan PMYO'dan mezun olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yeni göreve başlayacak polislerin bugünden itibaren ülke adına, millet adına çok büyük sorumluluğu da yüklendiklerini anlatan Vali İmga, "Sizler ayırım yapmaksızın bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatısınız. Sizler ülkemizin, milletimizin, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın geleceğe doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvencesisiniz. Yine sizler Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü Türkiye Cumhuriyetimizi, şartlar ne olursa olsun, korumaya yeminli, gözü pek Türk polislerisiniz" dedi. Başarılı bir güvenlik hizmeti sunmada özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Vali İmga, "İnsan ve toplum psikolojisini bilmenin öneminden hareketle, bundan sonra atanacağınız görev yerlerinizdeki halkı en kısa sürede tanımaya çalışarak, örf ve adetlerini ve duyarlı oldukları konuları öğrenmeye özen gösterin. Görevinizi yerine getirirken ve halkla kuracağınız ilişkilerde, bu konuların çok önemli olduğunu asla unutmamalısınız. Halkı, sadece güvenlik hizmeti sunduğunuz bir müşteri olarak değil, kendi ailenizden birisi olarak görün ve ona göre davranın. İşte o zaman görevinizi hakkı ile yapmış sayılırsınız" dedi.

PMYO'LAR İÇİN 2 PROJE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çufalı ise PMYO'lar için 2 büyük proje çalışmasının devam ettiğini, bu projelerden birinin PMYO'nın dersleri ve müfredatları ile ilgili olduğunu belirtti. Çufalı, "Bir yıldır PMYO'nun dersleri ve müfredatları üzerinde yeni bir çalışma yürütüyoruz. Akademi olarak bu çalışmanın sonuna geldik. Bu çalışma sonunda öğrencilerimize vereceğimiz eğitim daha profesyonel daha mesleki ve güncel olacak. İkinci proje, polisin temel eğitimi ile ilgili. Meslek Yüksek Okullarından Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM), fakülteden komiser yardımcılığı kurslarına, stajlardan işe almaya kadar temel eğitimin tümüyle üstünde çalışıyoruz. Bu çalışma tamamlandığında temel polis eğitimde radikal değişiklikler yapmayı düşünüyoruz. Eğitim, öğretim kadrosundan öğrenci profiline kadar şimdiye kadar büyük dönüşümler oldu ve olmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar PMYO Müdürü Hasan Şahin ise 2009 yılında eğitim ve öğretime başlamış olan yüksek okullardan, bu gün 6'ıncı dönem mezunu olarak ayrılacak 159 öğrencinin polis memuru olarak emniyet teşkilatı saflarına gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Abdurrahman Yıldız, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından, dereceye giden mezunlara ödülleri ve diplomaları Vali Haluk İmga ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program, yemin ve geçiş töreni ile sona erdi. Törene Vali Haluk İmga'nın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

MEZUNİYET COŞKUSU
MEZUNİYET COŞKUSU
MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 13:39:03
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?