3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

PMYO'da Şahin göreve başladı

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okul (PMYO) Müdürlüğüne atanan 1’inci sınıf Emniyet Müdürü Hasan Şahin basın mensupları ile biraraya geldi.

Afyonkarahisar basını ile bir araya gelen PMYO Müdürü Hasan Şahin, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı 10 yılı anlattı.

Afyonkarahisar'a 23 Temmuz 1999 yılında geldiğini söyleyen Şahin, aradan geçen 10 yılda Afyonkarahisar'ın pek çok alanda değişim yaşandığını belirtti. PMYO'dan kendinden önce görev yapan müdürlerin okula bir tuğla örmek için çaba gösterdiğini bildiğini aktaran Şahin, onların yapmış olduğu çalışmaları devam ettireceklerini belirtti. PMYO'nun Afyonkarahisar'a yeterli olmadığını dile getiren Şahin, "Koğuşlar 24 kişilik, dersliklerde ise 44 kişi öğrenim görüyor. Bunlara baktığımızda okulun yetersiz olduğunu görebiliriz" dedi.

Polis Akademisi Başkanlığının Polis Meslek Yüksek Okullarına Türkiye genelinde 6 bin 100 erkek ve 305 de kadın polis adayını alacağını kaydeden Hasan Şahin, Afyonkarahisar PMYO'ya düşen öğrenci sayısının ise 170 civarında olacağını ifade etti. Geçtiğimiz yıl okulda eğitim gören 329 polis adayı olduğunu belirten Şahin, 2009 - 2010 yılında da öğrenim gören öğrenci sayısının aynı sayıda olmasını beklediklerini vurguladı. “Disiplin uymamız gereken en önemli konudur” diyen PMYO Müdürü Hasan Şahin, bu konuda taviz vermeyeceklerinin de altını çizdi.

Bu yılki eğitim ve öğretimde sosyal faaliyetlere de ağırlık vereceklerini vurgulayan Şahin, tiyatro ve folklor grubu oluşturulacağını belirtti. Polis okulu öğrencilerinin sosyal aktivitelerini de geliştirmek için okulda görevli eğitimciler ile özverili çalışma yapacaklarını vurgulayan PMYO Müdürü Şahin, başvuruların başladığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 12:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?