1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Polemikleri halkın hakemliği çözecek

AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMALARI

5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle Afyonkarahisar Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretlerde bulundular.

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Celal Mümtaz Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri meslekte emeği geçmiş emekli avukatlara ziyaretlerde buludu.

 İlk olarak meslekte 40'ıncı yılı doldurmuş Metin Gürer ve meslekte 32'inci yılını dolduran Serap Taşpınar'ı ziyaret eden Akıncı, burada gazetecilerin anayasa paketi değişikliği ile ilgili sorularını yanıtladı. Akıncı, "Zaman neyi gösterir bilmiyorum. Ama halkın hakemliğinde işin çözüleceğini düşünüyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye'de anayasa değişikliği bir zaruret ve bunu herkes uzun zamandan beri ifade ediyor. Türkiye Darbe anayasası ile yönetilmemeliydi diye ifade ediliyordu. Ama Bu hakikaten önemli bir gelişme, nasıl olur bilmiyoruz. Daha önceki yaşanan sorunları biliyorsunuz. Halkımız bu tür sorunlara hakem olmuştu. Yine bu anayasa konusunda yaşanan polemiklere milletimizin ve halkımızın hakemliğinde son verileceğini düşünüyorum. Özellikle yargının bir taraf haline gelmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Neden yargı taraf olamaz. Yargı taraflar arası itilafları çözen gruptur. İki taraf itilafa düştük. İtilafa düştüğümüz de nereye gideceğiz. Yargıya gideceğiz. Bizim aramızdaki itilafı kim çözecek yargı çözecek."

AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMALARI
AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 15:58:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?