2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Polis Amca Futbol Turnuvası'

Afyonkarahisar'da İl Emniyet, Milli Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulları arasında düzenlediği 'Polis Amca Futbol Turnuvası' yapılan açılış töreniyle başladı. 

16 takamın mücadele edeceği turnuvanın final maçı 9 Nisan'da yapılacak. Atatürk Stadı 3 No'lu sentetik sahada oynanacak olan maçlar sonunda, turnuvanın şampiyonu olan takım, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Natık Canca'nın oynadığı emniyet futbol takımı ile özel bir maç yapacak. 

Açılış maçından önce bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Natık Canca, sporcu bir öğrencinin hem derslerinde hem de sporculuk hayatında çok başarılı olması gerektiğini belirterek, "Eğer sporcu öğrenci, derslerinde başarılı değilse, o başarılı bir sporcu da değildir. Ben 60 yaşındayım, 6 yaşımdan bu yana spor yapıyorum. 16 yaşımda Judo Milli Takımı'na seçildim. Ulusal ve uluslararası çok sayıda derecem var. 15 yıl Judo Federasyonu başkanlığını yaptım. Hala hafta 3 defa futbol oynuyorum. Sevgili öğrenciler sporun yaşı yoktur. Geleceğin temennisi olan siz gençlerden hem okul hayatınızda hem de spor hayatınızda başarılı birer birey olmanızı bekliyoruz" diye konuştu.
 
Sporda önemli olanın yarışmak olduğuna değinen Canca, sporun bir kardeşlik ve insanları sosyal hayata bağlayan en önemli etken olduğunu kaydetti. 

Emniyet Müdürü Canca, konuşmanın ardından öğrenciler ile birlikte turnuvanın başlama vuruşunu yaptı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 14:00:51
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 14:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?