3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Polis Okulu ilk mezunlarını verdi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu 1. Dönem mezunlarını verdi. 157 genç polis düzenlenen törenle yemin etti. Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mezuniyet ve yemin törenine Vali Vekili Nevzat Ünsal, Belediye Başkan Vekili Hayri Genelioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Sağlam, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hacı Ali Tufan, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Dündar, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nurettin Örnek ve çok sayıda veli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Vekili Nevzat Ünsal, polisliğin diğer mesleklerden her bakımdan farklı ve kendine özgü bir meslek olduğunu belirterek, mezunlara şöyle seslendi:

"Toplumun gözü daima üzerinizde olacak ve takip edilecektir. Bu yüzden her adımınızın dikkatli atılması her hareketinizin ölçüsü olması gerekmektedir. Göreviniz toplum huzurunu sağlamanın yanında insanlara eşit mesafede durmanızı gerektiriyor. Rengi, dili, dini, ırkı, milliyeti, toplumsal statüsü ne olursa olsun kanun önünde insanların eşit olduğunu unutmadan, sadece kanunların verdiği görevi yapacak ve yetkiyi kullanacaksınız. Görevinizi yaparken maruz kalacağınız tehlike ve haksızlıklara karşı sürekli uyanık olacak ve aşırı güç kullanıp haksız duruma düşmeyeceksiniz."
Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nurettin Örnek ise, insanlarda hak arama bilincinin geliştiğini ifade ederek, "İnsan haklarının önemsendiği, hak arama bilincinin toplumumuzda yaygınlaştığı, toplam kalite ve performans ölçümlerinin gündemi işgal ettiği dünyamızda 'Ben istediğim gibi davranırım, istediğim gibi görev yaparım herkes bunu sinesine çeker' anlayışı geçerliliğini kaybetmiş, yerine sıfır hata ile görev yapma beklentisi hakim olmuştur. Kamu adına görev yapan ve sürekli toplumun önünde bulunan polisin, değişen bu şartlar karşısında kendini yenileme, sürekli eğitme, geliştirme ve beklentilere cevap verme mecburiyeti vardır" diye konuştu.
Öğrencilere seslenen Örnek şunları söyledi:

"Görevinizi yaparken milletimizin takdir, teveccüh ve güvenine layık olarak hizmet ettiğiniz, insanlarımızın gönüllerini kazandığınız ve halkımıza 'İşte benim görmek istediğim polis budur' diye dedirtebildiğiniz takdirde, bizlere görevimizi tam ve noksansız yapmanın kıvancını yaşatacaksınız. Göreviniz zor, zor olduğu kadar da kutsal olduğunu unutmayınız. Gittiğiniz yerlerde başınızı öne eğecek duruma düşmeyiniz. Başınız dik olsun. Ama dik başlı olmayınız."
Mezunlar adına bir konuşma yapan dönem birincisi Taner Genç, daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilerin diplomalarının verilmesinin ardından, yemin töreni gerçekleştirilerek tören geçişi düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 16:17:49
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 15:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?