30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Polisin ayrılık cinneti korkunç bitti

Afyonkarahisar'da, polis memuru Zafer Başaran, bir süredir ayrı yaşadığı eşinin ailesiyle birlikte kaldığı evi bastı.

Yaşanan tartışma sonrasında cinnet getiren Zafer Başaran, 28 yaşındaki eşi Seviye Başaran, 4 yaşındaki oğlu Özer Başaran ve kayınvalidesi Semiha Kılınçaslan'ı öldürdü. 2 şarjör mermi boşaltan öfkeli polis, baldızı Hanife Kılınçaslan'ı da ağır yaraladıktan sonra kaçtı.
Afyonkarahisar'ın Esentepe Mahallesi'ndeki olay bugün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken tayininin Tunceli'ye çıktığı öğrenilen polis memuru Zafer Başaran, bir süre önce kendisini terkedip Afyonkarahisar'daki ailesinin evine gelen eşi Seviye Başaran'ı dönmeye ikna edebilmek için bu sabah kente geldi. Eşinin ailesiyle birlikte kaldığı 113'ncü Sokak'taki eve giden polis memuru Zafer Başaran, kısa süre sonra evdekilerle tartışmaya başladı.

Eşinin dönmemekte kararlı olduğunu, boşanmak istediğini söylemesi üzerine kızan Zafer Başaran, eşine ve ailesine evin önünde beylik tabancasıyla kurşun yağdırdı. Ardından, 34 SB 214 plakalı otomobiliyle olay yerinden kaçan Zafer Başaran, kayıplara karıştı. Polis memurunun eşi Seviye Başaran ve oğlu Özer Başaran vücutlarına isabet eden kurşunlarla olay yerinde can verdi. Çevredekilerce ağır yaralı olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen kayınvalide Semiha Kılınçaslan ise yolda yaşamını yitirdi. Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden baldız Hanife Kılınçaslan'ın ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Hanife Kılınçaslan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olayın ardından Afyonkarahisar ve komşu illerdeki emniyet güçleri, polis memuru Zafer Başaran'ı yakalamak için alarma geçti.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 16:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?