4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Proje üreten çiftçi AB hibesi alacak

AFYONKARAHİSAR'DAKİ ÇİFTÇİYE PROJE KARŞILIĞI AB'DEN HİBE DESTEĞİ

Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü tarafından 'Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma' Programı'nın tanıtım semineri düzenlendi. Seminerde, projeleri kabul edilen çiftçilerin Avrupa Birliği'nden (AB) hibe alacağı belirtildi.

Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, işadamları ve çiftçiler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar İl Tarım Müdürü Zekeriya Erdurmuş, AB'nin aday ve potansiyel aday ülkelerin katılımına yönelik hazırlıklarına destek sağlamak amacıyla Katılım Öncesi Yardım Aracı'nı oluşturduğunu ifade etti. Erdurmuş, AB'nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikaların uygulanması için uyum hazırlıklarını ve politika geliştirilmesini desteklediğini anlatarak, tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıda bulunmayı amaçladığını kaydetti. Hibe desteklerinin 2007-2013 dönemini kapsayan çok yıllık tek bir Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) aracılığıyla kullanılacağını savunan Erdurmuş, "2007-2013 yılları için kesinleşmiş hibe desteği miktarı 660 milyon Euro'dur. Türkiye genelinde bu projeden yararlanabilecek aralarında ilimizin de bulunduğu 20 il var. Bu proje ciddi bir gelir ve sermaye kaynağı olacak. Bu kaynağın en fazlasından faydalanmayı amaçlıyoruz. IPARD Programının uygulanması Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl koordinatörlüğü tarafından yürütülecek."

Seminere konuşmacı olarak katılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan Ziraat yüksek Mühendisi Seher Muğla, dinleyicilere program hakkında bilgi verdi.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ ÇİFTÇİYE PROJE KARŞILIĞI AB'DEN HİBE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 10:03:04
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 10:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?