2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Projelerin devamı gelecek'

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı öncesi açıklamalarda bulundu.


İl genelinde derslik sıkıntısının olmadığına dikkat çeken Yıldırım, "Ancak il merkezindeki bir kısım okullarımızda ikili öğretim uygulaması var iken diğer ilçelerimizin hiçbirinde ikili öğretim yoktur. Merkezdeki sorun ise daha önce az katlı binalara göre düzenlenen eğitim amaçlı alanlar yeterli iken çok katlı yapılaşmalar ihtiyacı artırmıştır ve yeni taşınmaz üretimi de mümkün olamamıştır" dedi.


ÖĞRETMEN AÇIĞI
2008-2009 eğitim-öğretim yılının Afyonkarahisar ve Ülkemiz açısından hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, "Bu yılda başarılarımızı en üst seviyeye çıkaracağız. Önümüzdeki pazartesi günü Gazi Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde bir tören ile başlatılacaktır. Elbette en önemli sorun öğretmen açığının fazlalığıdır. Bunun ilimiz açısından mutlaka çözümlenmesi gerekir" dedi.


Geçtiğimiz 2007-2008 eğitim öğretim yılında hayata geçirdikleri projelerin devamının geleceğini söyleyen Yıldırım, "Yeni yılda birçok projeyi hayata geçireceğiz. 2007-2008 öğretim yılında bilindiği gibi bir kısım projeleri hayata geçirdik. Bunlardan EDEP 3 yıldır uygulanan bir proje olup, daha çok sınav ağırlıklı kısmı kullanılmıştır. Bu öğretim yılından itibaren ise sınıf içi EDEP, okul içi EDEP, ilçe EDEP ve il EDEP kurulları da etkin bir şekilde kullanılacaktır. Diğer projelerimizde Okuma Saati, İlköğretim Okulları Dostluk Dayanışma ve Ortak Hareket Projesi, Okul Dostu Kent; Afyonkarahisar, Cumhuriyetimizin Kazanıldığı Topraklar, Ortaöğretimde Akıllı Adımlar projeleri bu yeni öğretim yılında devam ettirilecek olup, yeni bir proje olarak da Bir Fincan Kahve" Projemiz uygulanmaya konulacaktır" diye konuştu.


VELİ AĞIRLIKLI YENİ PROJE
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Geçen yılki her bir projenin başarıya ciddi katkısı olmuştur. Bununla birlikte Bir Fincan Kahve projesine bu yıl devam edeceğiz. Yeni projemiz veli ağırlıklı bir proje olup, her öğrenci velisi ile en az her dönemde bir defa kendi mekânlarında bir araya geleceğiz. Ortak değerimiz öğrencilerimiz için. Tüm bu projeler elbette başarının artırılmasına yönelik çalışmalardır. Geçtiğimiz öğretim yılında ilköğretim okullarında yakalanan başarı trendinin devam ettirilmesini ve ortaöğretim okullarında ise bir heyecan dalgası oluşturup tıpkı ilköğretim okullarında olduğu gibi iyi örneklerin transferini sağlamak istiyoruz. Ortaöğretimde en önemli örneklerden birisi ise Merkez Anadolu Öğretmen Lisemiz 122 türündeki okul arasında Türkiye 1. Olarak yerleştirmelerde yer almıştır. Aynı kategoride Dinar Anadolu Öğretmen Lisesi 15, Emirdağ Anadolu Öğretmen Lisesi ise 34. sırada yer almıştır. Emirdağ 3 yıl önce son sırada yer alırken bu öğretim yılı buraya yükselmiştir. Bu örneklerin artmasını istiyoruz onun için 2008-2009 öğretim yılında 8 Eylül 2008 tarihi aynı zamanda ortaöğretimde Akıllı Adımlar Projesini başlatma günüdür."


VALİ HALUK İMGA'YA TEŞEKKÜR
"Elbette 2008-2009 öğretim yılında yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyoruz" diyen Yıldırım son olarak şunları söyledi; "Velilerimizin okullarımız ile iyi ilişkiler kurup geliştirmesini diliyoruz ve sağlıklı başarılı bir öğretim yılı geçirmeyi temenni ediyorum. Aynı zamanda geçtiğimiz öğretim yılı içerisinde eğitimin her aşamasında özel önem veren ve sınırsız destek sağlayan başta Valimiz Haluk İmga'ya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine Sayın Valimizin talimatları ile ilçe Kaymakamlarımızın eğitim ve öğretime gösterdiği gayretli çalışmalar ve desteklerinden dolayı da minnettarız."

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 20:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?