1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Rahipten Mevlevilik dersi

RAHİPTEN MEVLEVİLİK DERSİ

Afyonkarahisar'da düzenlenen 1. Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu'nda İstanbul'da yaşayan Domeniken Rahibi ve Tasavvuf Tarihi Araştırmacısı İtalyan Fabio Alberto Ambrosio, Mevlevilik'te Sükut Adabı konusunu anlattı. Rahip Ambrosio'ya, 1908 yılında Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nin açılış töreninin fotoğrafı hediye edildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu'nun ikinci gününde, İstanbul Galata'daki Sen Piyer Kilisesi rahiplerinden İtalyan Fabio Alberto Ambrosio, konuşmacı olarak katıldı. Tasavvuf ve Mevlevilik üzerine araştırmaları olan Rahip Ambrosio, Mevlevilikte Sükut Adabı konusunu anlattı.

Rahip Ambrosio, sessizliği, dinlemenin saklı olan diğer yüzü olarak tanımladı. Ambrosio, "Sessizlik, dinlemeyi hatırlatır. Derin bir sessizlikle şiir yazan Mevlana'nın beyitleri, adeta sessizliğe bir övgüdür. O, sessizce ilham edilen şiirleri aracılığıyla bizi, sessizliğin kenarına kadar getirir" diye konuştu. Akıcı Türkçesi ile konuşan İtalyan Fabio Alberto Ambrosio, sükutun tasavvufi hayat içinde önemli bir adap olduğunu söyledi. Sempozyum sonunda Afyonkarahisar Sultan Divani Mevlevihane Müzesi Müdürü Lokman Derya Solmaz, Afyonkarahisar Mevlevihane'sinin 1908 yılındaki açılış töreni fotoğrafını Rahip Ambrosio'ya hediye etti.

 

RAHİPTEN MEVLEVİLİK DERSİ
RAHİPTEN MEVLEVİLİK DERSİ
RAHİPTEN MEVLEVİLİK DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 19:57:00
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 01:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?