30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Ramazan için ekmek fiyatında indirim

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde vatandaşların ekmeğe zam gelmesine tepki göstermelerinin ardından fırıncılar ekmek fiyatını düşürdü. 

Geçtiğimiz günlerde 200 gram ekmek fiyatının 25 Ykr'den, 30 Ykr'ye çıkartılması üzerine yoksul ve kalabalık aileler, ekmek fiyatının çok fazla olduğunu, çevre il ve ilçelere göre fiyatın uygun olmadığı gerekçesiyle tepki göstermişlerdi. Fırıncılar. Bu tepkiler üzerine aldıkları kararla 200 gram ekmeğin fiyatını tekrar 25 Ykr'ye indirdi. Fırıncılar, Ramazan vesilesiyle ekmeğin fiyatını tekrar düşürdüklerini belirterek, 400 gram pidenin fiyatının ise 40 Ykr olarak belirlediklerini ifade ederek, "Bu fiyat tarifemiz vatandaşlarımıza Ramazanlık hediyesidir. 

Ekmek fiyatının tekrar 30 Ykr'ye ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil. Bu kararı fırıncılar olarak tekrar oturup konuşacağız" diye konuştu. Ekmek fiyatının düşürülmesinden sonra, pide fiyatları da 60 Ykr'den 40 Ykr'ye düşürüldü. Fiyatların düşürülmesiyle birlikte vatandaşlar pideye yöneldi. Ekmek ve pide fiyatlarının düşürülmesinden dolayı memnun olan vatandaşlar, evine günde 10 tane ekmek alan insanlar olduğunu belirterek, ekmekteki fiyat düşüşünün Ramazandan sonra da devam etmesini istedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 20:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?