1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Referandum bir seçim değil!

AK PARTİ VEKİLLER'DEN ATSO'YA ZİYARET

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasının Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ve AK Parti il yönetimi, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser'i ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyaretti konuşan Serteser, herkesin referandumda vicdani sorumluluk ile oy kullanması gerektiğini dile getirdi. Şu an insanların ne diye oy kullanacağını bilmediğini vurgulayan ATSO Başkanı Serteser, "Vatandaş sanki 'evet'i AK Parti, 'hayır'ı ise CHP veya MHP'ye verecekmiş bin düşüncede. Vatandaş bunun böyle olmadığını bilmesi gerekiyor. Burada olması gereken, bunun siyasi bir seçim değil, bir referandum olduğu için bu anayasa değişikliğinin iyice özümsenip, herkesin ona göre oy vermesi gerekir" şeklinde konuştu.

ATSO olarak hiçbir üyelerine şuna oy verin veya buna oy verin diye bir şey söylemediklerini belirten Hüsnü Serteser, "Benim, ATSO Başkanı olarak şuna oy veriyorum, şunu destekliyoruz dememiz hiçbir üyemizi aslında bağlamıyor. Hiçbir üyemizi bağlamadığı için vicdani olarak okunup neye oy verilmesi gerektiğini her birey kendisi karar verecektir. Burada şunu söylemek istiyorum. Hiç kimse bu referandumu seçim havasına dönüştürmesin. Hakikaten Türkiye için önemli olan bir referandum. Onun için herkesin anayasa değişikliği paketindeki bütün maddeleri okuyarak, vicdanın sesini dinleyip ona göre karar vermelidir. Çünkü bu referandum hakikaten Türkiye'nin geleci için çok önemli" dedi.

HALKIMIZIN HER ZAMAN EN DOĞRUYU VE GÜZELİ SEÇMİŞTİR

AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan, Anayasa değişiklik paketinin içeriği konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Halkın paketin içeriğini muhakkak germesi gerektiğini aktaran Aydoğan, "Zaten bunu iyi biçimde okuyup, araştırdıktan sonra vicdanları ile karar vereceklerdir. Bizimde, verecekleri kararlardan en küçük bir şüphemiz yok. Halkımızın her zaman en doğruyu ve güzeli seçmiştir. Dolayısıyla önemli olan bilinçli bir şekilde oy kullanabilmek için yeterli bilgiye sahip olmaktır" diyerek konuştu.

AK PARTİ VEKİLLER'DEN ATSO'YA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 14:10:05
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 09:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?