1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Referandumu siyasallaştırdılar!

BAKAN EROĞLU, AFYONKARAHİSAR'DA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Eroğlu, esnaf ziyaretleri esnasında Anayasa değişikliği referandumunda 'evet' oyunun yüzde 90 çıkmasını istediklerini söyledi.

Partisinin milletvekilleri, il yönetimi ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile memleketi Afyonkarahisar'da esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Veysel Eroğlu, ziyaretleri esnasında esnafın ve vatandaşın hükümetten memnun olduğunu belirtti. Eroğlu, "Afyonkarahisar'ın nabzı gerçekten çok güzel atıyor. Vatandaştan çok memnunuz. Vatandaş da hükümetten memnun. Vatandaşları ve esnafı ziyaretlerimizde gördüğünüz gibi yüzde 90'ı gönlümüzde evet var diyor. Şu ana kadar esnaflarımızın hepsi düşüncesini açıkça belirtti. Evet oyu kullanacaklarını söylediler. Zaten aklın yolu birdir. Böyle bir Anayasa değişikliğine hayır demek için hiçbir sebep yok. Referandum paketinin maddeleri okunursa vatandaş ne oy kullanacağını açık bir şekilde görecektir" dedi.

"REFERANDUMDAN İYİ BİR NETİCE BEKLİYORUZ"

12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak referandumdan iyi bir netice beklediklerini de dile getiren Bakan Eroğlu, "Afyonkarahisar'dan çok iyi bir netice bekliyorum. Halkımız neyi oylayacağını biliyor. Halkımız okumuş, dinliyor. Bizler de anlatıyoruz, broşürler dağıtıyoruz. Vatandaşın bir kısmının maddeleri teker teker okuduğunu sanmıyorum. Ama vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu maddelerimizi teker teker okumuş, incelemiş, radyo ve televizyonlardan, broşürlerden bakarak kararını söylüyor" şeklinde konuştu.

"BU BİR YEREL VE GENEL SEÇİM DEĞİL"

Anayasa değişiklik paketini AK Parti'nin değişikliği olmadığını anlatan Eroğlu, bu söylemlerin yersiz olduğunu ifade etti. Veysel Eroğlu, "Muhalefet partilerin AK Parti'ye hayır, AK Parti'ye hayır gibi söylemleri doğru bir şey değildir. Bu tamamen Anayasa değişiklik paketiyle alakalı bir şeydir. Vatandaş, Pazar günü sandık başına gittiği zaman, herhangi bir partiye oy verecek değil, herhangi bir milletvekilini veya belediye başkanını seçecek değil. Burada referandum söz konusu. Dolayısıyla Anayasa değişikliğine hayır demek için bir bahane bulamadıkları için bu referandumu siyasallaştırmak istiyorlar" diye konuştu.

"BİZİM YÜREĞİMİZ MİLLETİN GELECEĞİ İÇİN ÇARPIYOR"

Referandum gezilerini çerçevesinde günde bir-iki il gezdiğini anlatan Eroğlu, "Her gün bir şehir, bazen iki veya üç şehir gezmekten yorulmuyoruz. Çünkü özellikle milletimizin geleceği açısından bu çok önemli. Yani bizim yüreğimiz milletin geleceği için çarpıyor. Yani bu milleti hakikaten layık olduğu bir yere taşımamız gerekiyor. Hedefimiz zaten Türkiye'yi 2023 yılından önce dünyanın en üst zirvesine yerleştirmek. Bu sebeple yorulmuyoruz. Vatandaşlarla olan pozitif görüşmeler, bize önemli bir şekilde enerji yüklüyor" ifadelerini kullandı.

Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı da kutladığını belirten Eroğlu, "Ramazan Bayramı gerçekten güzel bir bayramımızdır. İnşallah, Ramazan Bayramı'nın bütün milletimize birlik ve beraberlik, kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Bütün milletimizin bayramını gönülden, canı yürekten tebrik ediyorum. Allah'tan sağlık ve huzur diliyorum" ifadelerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 17:11:04
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 21:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?