4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Rektörden fakülte müjdesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof.Dr. Ali Altuntaş, üniversite bünyesinde iki fakültenin daha kurulacağını söyledi.

Üniversitenin her geçen gün geliştiğine işaret eden AKÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Altuntaş, Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi'nin kurulması için YÖK'ten gerekli izini aldığını Bakanlar Kurulunun onayını beklediklerini söyledi.

İki yeni fakülte kurulacağı müjdesini veren Rektör Altuntaş, şöyle konuştu: "Üniversitenin yeni fakültelere kavuşması için çalışmaları sürdürüyoruz. Bununla ilgili YÖK'e iki fakülte daha kurmak istediğimizi aktardık. Diş Hekimlik Fakültesi ile Hukuk Fakültesi. YÖK bu kararımızı uygun buldu ve kurabileceğimiz yönünde olumlu karar verdi. YÖK'ün aldığı kararın ardından Bakanlar Kuruluna giden fakülte kurma isteğimize kurul onay verdikten sonra Afyon Kocatepe Üniversitemize kazandırmak istiyoruz. İki fakültemiz faaliyete geçtiğin de Afyonkarahisar'a faydalı olacağına inanıyoruz."

Geçen yıl 22 bin 900 öğrencinin Afyon Kocatepe Üniversitesi çatısı altında eğitim gördüğünü söyleyen Rektör Ali Altuntaş, bu yıl ki kontenjanlarının 33 bin üzerinde olacağını dile getirdi. Kontenjan artışı gösteren en yüksek üniversitelerden birisinin AKÜ olduğunu ifade eden Altuntaş, şunları söyledi:

"Üniversitemizde geçen yıl 22 bin 900 kişi öğrenim gördü. Bu yıl ki kontenjanımız 35 bin üzerindedir. 2009 - 2010 öğretim yılında 35 bin öğrencinin üniversitemizde öğrenim görmesini bekliyoruz. Türkiye'deki üniversiteler arasında en çok öğrenci alan 7. üniversiteyiz. Bu yıl 12 bin 730 öğrenci üniversitemiz çatısı altında eğitim görecek."

MERMER LABORATUVARIMIZDA TAHLİL YAPIYORUZ

Mandacılığın yeterince tanıtıldığını söyleyen Rektör Altuntaş, aynı zamanda Mermer laboratuvarının üniversitelerinde bulunduğunu belirtti. Altuntaş, "Önümüzdeki dört veya beş ay içerisinde laboratuvarımızda en az 19 tahlille akredite olacağız" dedi.

Mermer konusunda Türkiye'de en iyi makine parkına sahip olduklarını ve bununla övündüklerini anlatan Altuntaş, sözlerine şöyle devam etti: "Herhangi bir mermercinin getireceği numuneyi tahlil yapacak durumdayız. Üniversite olarak mermercilerimizin yanında olduğumuzu her defasında söylüyoruz. Mermerin yanı sıra mandacılığında üniversitemiz bünyesinde iyi tanıtıldığına inanıyorum. Çünkü mandacılık ile yapmış olduğumuz ürünlerimiz bulunmaktadır. Bu ürünlerle ilgili çalışmalarımız sürmektedir."

MORFOLOJİ EĞİTİM BİNASINI 2009 YILI SONUNDA AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yan tarafında yapımı devam eden Tıp Fakültesi morfoloji eğitim binasının 2009 yılı sonuna kadar hizmete açılacağını ifade eden Rektör Altuntaş, öğrencilerin daha iyi eğitim görmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Açmayı planladıkları morfoloji eğitim binasında Tıp Fakültesinde öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesini istediklerini anlatan Altuntaş, şunları söyledi:

"Bu nedenle içerisinde öğrencilerin eğitim göreceği derslikler, öğretim elemanlarının odaları, konferans ve seminer salonları yer alıyor. Öğrencilerimizin daha refah ve huzur bir ortamda eğitim almasını istiyoruz. Bu konuda Tıp Fakültesi Morfoloji eğitim binasını öğrencilerimizin hizmetine 2009 sonuna kadar açmayı planlıyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 13:00:30
Güncelleme :31 Temmuz 2009 Cuma 13:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?