4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Rektörler AKÜ'de buluştu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, AKÜ Rıza Çerçel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Ege Bölgesi üniversiteleri rektörleri toplantısının ilkinin Ege Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İzmir'de yapıldığını hatırlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Yüksek Öğretim Kurulu'nun da (YÖK) bu tür bölgesel birliklere ve bölge üniversitelerinin iş birliğine çok sıcak baktığını ifade etti.

YÖK'ün bu sıcak bakışından cesaret alarak üniversite rektörleri ile bir araya geldiklerini anlatan Altuntaş, toplantı da belirli konuları aralarında konuştuklarını ifade etti. Özellikle üniversiteler arasında eğitim ve araştırma konusunda ne gibi iş birliği imkanı olduğu konusunu konuştuklarını savunan Altuntaş, "Her seferinde farklı bir konu ele alınıyor. Bu defa araştırma konusunda ne gibi iş birliği yapabiliriz onu konuştuk. Ayrıca YÖK'ün de başlattığı Farabi programı konusunu da konuştuk" dedi.

Toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer İlken, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oğuz Atalay, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şerif Saylan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Şişman, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Güner Önce, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şener Optik, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Atilla Sergin, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Ekmel Tekintaş ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vecihi Kırdemir katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 23:55:16
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 00:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?