3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Sağlıkta hedef Avrupa şehri olmak

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü H. Hüsnü Eren, Afyonkarahisar'ı sağlık alanında bir Avrupa şehri yapmaya kararlı olduklarını belirterek, "İnsana, insanla ve insanca hizmet etme anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz her yeni proje, bizlerin motivasyonunu daha da artırmaktadır" dedi.

Tüm yolların kesiştiği noktada bulunan Afyonkarahisar'da, son yıllarda sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. İl Sağlık Müdürü H. Hüsnü Eren, özel sağlık hizmeti düzeyinde hizmet sunmak için çaba gösterdiklerini ve bunu Afyonkarahisarlılar'a bir borç olarak gördüklerini belirtti. Hastanede yatan hastaların ve doğum yapan annelerin sürekli ziyaret edilerek, talep ve dileklerin dinlendiğini kaydeden Eren, "Hastanelerimizden taburcu olan hastalarımızı ve doğum yapan annelerimizi, talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz olarak, sağlık personeli gözetiminde, belediye sınırları içerisinde evlerine ulaştırıyoruz. Müdürlüğümüz ve hastanelerimizin tamamında 2006 yılında hasta hakları birimi kuruldu. Bu birimlerde halk temsilcileri doğal üyemizdir. Amacımız, hastanelerimizde karşılaşılan problemleri yerinde çözmek ve hastalarımızın mağduriyetini önlemektir. 2006 yılında kurulan İl Kalite Koordinatörlüğü, ilimizdeki sağlık kurum ve kuruluşlarının daha iyi sağlık hizmeti vermesi ve hastanelerimizin fiziki alt yapılarının iyileştirilmesi için projeler üreterek, bunların uygulanması yönünde çalışmalar yapmaktadır. Sağlık personeline yönelik eğitimlerle de bunu pekiştirmektedir" diye konuştu.

VAKAYA ULAŞMA HIZI ORANI YÜZDE 98.3

Hayırseverler tarafından sağlık ocakları yaptırıldığını ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin baştan sona yenilendiğini belirten Eren, "Diyaliz hastalarını evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. Sağlık ocaklarımızın tamamına bilgisayar alarak otomasyon sistemi kurduk. Otomasyonla beraber, anne, bebek ve yaşlı sağlığı gibi koruyucu sağlık hizmetleri sunumu kalitesini arttırdık. Etkili, hızlı ve güvenli hale getirdik. 2006-2007 yıllarında toplam 26 ambulans alarak filomuzu genişlettik, gençleştirdik. İlk 10 dakikada yüzde 98.3 oranla vakaya ulaşma hızında Türkiye'ye örneğiz. Araçlarımızı uydudan izliyoruz. Tüm araçlarımızda araç takip sistemi var. GPRS aracılığıyla araçlarımızı 112 komuta merkezimizden takip ediyoruz. 2006 yılında 330 köyde 177 bin 102 kişiye sağlık hizmeti götürdük. Kendi kendine meme muayenesi konusunda 150 bin kadınımızı eğittik. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Yetiştirme yurdundaki çocuklarımızı da ziyaret ederek onlara eğitim verdik. Sigara ve madde bağımlılığın zararları ve önlenmesi konusunda öğrencilerimiz ve halkımızla eğitim yaptık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı aşıladık, eksik aşıları tamamladık. 5 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine ağız ve diş sağlığı konulu eğitim verdik. Eğitimlerin sonunda öğrencilere diş fırçası, diş macunu, oyun kitabı ve eğitici broşür dağıttık. 0-6 yaş çocuk yuvasındaki çocuklarımıza da ağız ve diş sağlığı eğitimi verdik" dedi.

İHALELERDE HEDEF; 10 MİLYON YTL TASARRUF

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, 16 devlet hastanesi ve 140 sağlık ocağının ihtiyaçlarını karşılamak için toplu ihale yaptıklarını ve ihaleleri şeffaflaştırdıklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü H. Hüsnü Eren, şunları söyledi; "Toplu ihaleyle 2008 yılında 10 milyon YTL tasarruf hedefliyoruz. Enfeksiyonların önlenmesi, kan yoluyla bulaşan hastalıklar konusunda 361 kuaföre eğitim verdik. Tüm kuaförlerimize ücretsiz olarak Hebatit B aşısı yaptık. Vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Yürütmekte olduğumuz projeler ve yaptığımız iyileştirme çalışmalarıyla ilimizi sağlık alanında bir Avrupa şehri yapmaya kararlıyız. Afyonkarahisar, sağlık alanında her gün bir ilki gerçekleştirmekte ve yapılan çalışmalarla kaliteli sağlık hizmeti sunumu yolunda önemli mesafeleri kısa sürede almaktadır. Bizden hizmet alan vatandaşlarımıza, özel sağlık hizmeti düzeyinde hizmet sunmak için çaba göstermeliyiz. Bu, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize borcumuzdur. İnsana, insanla, insanca hizmet etme anlayışımızla gerçekleştirdiğimiz her yeni proje, bizlerin motivasyonunu daha da artırmaktadır. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar sonucu ulaştığımız noktanın gururu tüm sağlık çalışanlarının olacaktır. Bu hayallerimizi, Afyonkarahisar'ın çağdaş sağlık hizmetine ulaşması hedefi yaptık."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 15:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?