1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Şair Osman Attila anıldı

ŞAİR OSMAN ATTİLA ANILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yazdığı şiirler ile tanınan Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği Şair Osman Attila, ölümünün 32’inci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Şair Osman Attila ölümünün 32’inci yıldönümünde mezarı başında anıldıktan sonra adını taşıyan ilköğretim okulu tarafından Afyon Lisesi’nde bir program düzenlendi.Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali İhsan Narlı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kerim Aslan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, sivil toplum örgütü temsilcileri, yakınlarının katıldığı programda Osman Atilla’nın hayatı ile ilgili bilgiler verildi, şiirleri okundu.

GÖNÜL İNSANLARINDANDI

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali İhsan Narlı Attila'nın hayatıyla ilgili bilgiler veren Narlı yaptığı konuşmada, Osman Attila’nın devrinin memleketçi şairlerinden olduğunu belirterek, “Şiirlerinde halk dilini ayrı bir biçimde kullanmasıyla öne çıkar. Atatürk ve onun fikirlerine olan hayranlığı ile Cumhuriyet aydını olarak üstüne düşen vazifesini yapabilmiş gönül insanlarındandır” dedi.

Osman Attila'nın yeğen Maliye eski Bakanı İsmet Attila ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve saygıyla andığını belirterek, “İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve yaptıkları eserleri ile ebediyete intikal ederler. Merhum amcam Osman Attila, Afyonkarahisar ile hiçbir zaman irtibatını kesmemiştir” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Konuşmaların ardından Osman Attila İlköğretim Okulu öğrencileri arasında düzenlenen ‘Güzel Şiir Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere Maliye eski Bakanı İsmet Attila ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten tarafından ödülleri verildi.

ŞAİR OSMAN ATTİLA ANILDI
ŞAİR OSMAN ATTİLA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 17:07:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 23:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?