2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Sakatlar Derneği seçimleri

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı seçiminin 6'ıncı katta bulunan dernek binasında yapılması üzerine oy kullanacak olan tekerlekli sandalyeli engelliler şubeye çıkarken zor anlar yaşadı.


Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı seçimleri, derneğin Zafer İşhanı, 6'ıncı katında bulunan binasında yapıldı. Dernek binasının 6'ıncı katta bulunması nedeniyle oy kullanmak için derneğe gelen tekerlekli sandalyeli engelliler zor anlar yaşadı. Çevrede bulunan vatandaşların yardımı ile binaya girebilen engelliler asansörler ile 6'ıncı kata çıkarıldı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan yardımcısı Ali Genç "Sakatlar Derneği'nde seçim oluyor ve bu seçimde oy kullanacak engelliler binaya çıkamıyor. Sakatlar Derneği'nde bile tekerlekli sandalyedeki engelliler zorluklar yaşıyor. Biz derneğin giriş katında olmasını isterdik. Buradaki durum Afyonkarahisar'a hiç yakışmadı" dedi.


Seçimlerde 29 oy olarak şube başkanlığına seçilen Ahmet Şener ise, kendilerine zemin katta bulunan bir binanın tahsil edilmesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 20:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?