1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Sallanmadan yaşama projesi

SALLANMADAN YAŞAMA PROJESİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü tarafından yürütülen "Sallanmadan Yaşama*" adlı proje, Mart ayı itibarı ile başladı.

Projenin koordinatörlüğünü Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü akademik danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu yaptı.

Tiryakioğlu, projenin ilk aşamasında, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden gönüllü seçilen 140 kişiye Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürlüğü tarafından eğitim verileceğini bildirdi.

Proje kapsamında ilk ders, Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürü Turhan Ala tarafından verildi.

Projenin koordinatörü Tiryakioğlu da, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, polis memuru adaylarının mezuniyet sonrasındaki mesleki yaşam kalitelerini yükseltmek ve muhtemel afet durumlarında toplumsal faydayı artırmak amacıyla tasarlanan projenin ilk aşamasında "Hafif Arama Kurtarma" eğitiminin verileceğini belirtti. Tiryakioğlu, ikinci aşamada verilecek "İlk Yardım" eğitiminin ardından "Zaman ve Stres Yönetimi" eğitimleriyle projenin tamamlanmış olacağını ifade etti.

Murad Tiryakioğlu, projenin ilk aşamasında verilecek 30 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim sonucunda polis memuru adaylarının Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü ve Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürlüğü tarafından organize edilen tatbikata katılacaklarını söyledi.

Afet dediğimizde aklımıza ilk olarak depremin geldiğini belirten

Murad Tiryakioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu algının temelinde Türkiye'nin yüzde 92'sinin fay hattı üzerinde olduğu gerçeği ve yaşadığımız depremlerin etkileri yer almaktadır. Ancak, depremle birlikte çığ, su taşkını, yangın, toprak kayması gibi olaylar da afet tanımı içine girmektedir. Kulübümüz çok yönlü olarak bu konudaki duyarlılığın artırılması için çalışmalarını sürdürmektedir."

'Sallanmadan Yaşama*' projesinin sürdürülebilir bir proje olarak tasarlandığını ve uygulamaya konulduğunu anlatan Tiryakioğlu; sözlerini şöyle tamamladı: "Bu süreçte Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu, Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paydaşlarımız olarak projemize her türlü imkânlarını seferber etmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:16:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 10:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?