3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Sanayi sitesine Mobese sistemi

Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Yapımı Sitesi Başkanı Mustafa Keser, sanayi sitesinin güvenliği konusunda önemli bir yol kat ettiklerini söyledi.

2. Küçük Sanayi Yapımı Sitesinin 1283 ortaklı olduğunu anlatan Mustafa Keser, bu ortaklarının güvenliklerinden sorumlu olduğunu belirtti.

Sanayi güvenliğinin sağlanmasında hassasiyetle çalışan 14 personele sahip olduklarını belirten Keser, şöyle konuştu: "Bunların çalışmalarını desteklemek ve güvenliği üst seviyeye çıkarmak amacıyla bir kısım kamera montajı yapılmış idi. Şu an önemli arterleri Speed dome kamera ile donatıyoruz. Sanayinin giriş çıkışı ana nizamiye kapımıza plaka okuma sistemi kamerası yapılacak. Bu da sanayi içerisinde oluşabilecek olumsuz olaylara karşı önemli bir girişim olacaktır. Sanayi çarşısında son dönemde hırsızlık olaylarında bir azalma görülmektedir. Kamera sistemini tam olarak faaliyete geçirdiğimizde bu az olan hırsızlık vakaları tamamıyla ortadan kalkacaktır."

SANAYİ SİTESİ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
Mustafa Keser, güvenlik sisteminin yanı sıra sanayinin içme suyuna kavuştuğunu söyledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın sağladığı kolaylıklardan da bahseden Mustafa Keser, belediye başkanının içme suyu konusunda verdiği sözü yerine getirdiğini belirtti. Keser, konuşmasına şöyle devam etti: "Daha önce kullandığımız kuyu suyunun şebekeye verilmesi durdurulmuştu. Ayrıca önemli bir başka konu sanayi sitemizin yapılmayan yollarını tamamlayacağını ve kilitli parke döşeneceğini ifade etmişti. Bu konuda gayretleri bizi mutlu etmiştir.  Sanayi içerisinde Çevre ve Orman Müdürlüğümüzden talep ettiğimiz 1100 adet ağacı toprakla buluşturduk. Ağaç temini konusunda başta Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Çevre ve Orman Müdürümüz Coşkun Ulu'ya şükranlarımızı sunuyoruz."

MOBESE SANAYİ KAVŞAĞINA KADAR UZAMALI
Sanayi sitesinin giriş çıkışlarında yaşanan kazaları önlemek için yeni bir kavşak yaptıklarını ifade eden Site Başkanı Mustafa Keser, 2008 yılında başlanan ve yıl içerisinde bitirilen kavşağın sanayi için önemli olduğunu söyledi. Keser, daha önce sanayi sitesinin girişi ve çıkışında yaşanan sorunların çözülmesi için 2008 yılında ana yoldaki kuşağın karayolları Genel Müdürlüğünce yapılmasının sağlandığını anlattı.

Sanayi sitesinin girişinde yer alan ve özel mülk olan kavşak arazisinin site tarafından kamulaştırma kapsamında alınarak belediye başkanlığına devrinin sağlandığını anlatan Keser, sözlerine şöyle devam etti: "Belediye Başkanlığı tarafından ödenmiş ve kavşağın yapılması trafiğe açılması sağlanmıştır. Yapılan kavşağın sinyalizasyon sistemine kavuşturulması için ilgili yerlere girişimlerde bulunulmuştur. Şehir sınırları içerisinde yapılan Kent Güvenlik Sistemi'nin (Mobese) Afyonkarahisar'a fayda sağlayacağına eminim. Sanayi sitemizin giriş çıkışları için önemli olan kavşağa kadar Mobese'nin uzantı yapılmasının daha iyi olacağına inanıyoruz."

Sanayi sitesindeki faaliyetler ve üyelerle ilgili bilgilerin yer aldığı web sitesi kurduklarını da belirten Keser, "1283 ortaklı sanayi sitemizi yaşanılabilir ve çalışabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 19:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?