3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Sandıklı AB'ye hastaneyle girecek

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, uluslararası standartlarda çağdaş tıp hizmeti verecek olan devlet hastanesinin inşaatına başlandı. 

Sandıklı'nın hızla gelişip büyüdüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, büyüyen ve gelişen ilçede modern bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. "Bize güvenen ve inananları mahçup etmedik" diyen Başkan Özpınar, "Bizim içimizde Sandıklı'yı ve insanlarımızı sevmek aşkı var. Yılların hayalini gerçekleştirmek bize nasip oluyor. İnsanlarımızın sağlığı, ruhsal, bedensel ve sosyal yönden mükemmel olabilmesi yönünde son derece önemli ve öncelikli olan modern hastanemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

16 Temmuz tarihinde ihalesi yapılan ve yer tesliminden hemen sonra temeli kazılmaya başlanan Sandıklı Devlet Hastanesi, Afyonkarahisar ve bölgesinin en modern hastanesi olacak ve "Akıllı hastane" diye tabir edilecek. Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılacak olan hastane binası, zemin ve bodrumuyla beraber 6 katlı olacak. Her odada tek yatak, lavabo, banyo ve ihtiyaç malzemeleri olmak üzere 84 yatak kapasiteli yapılacak olan yeni hastane binasında ayrıca, 9 adet poliklinik, bir adet laboratuar, çift asansör, çamaşırhane, röntgen, jeneratör ve kesintisiz güç kaynağı, telefon santrali, müzik yayın sistemi, hemşire çağırma sistemi, yangın algılama ve ihbar sistemi, görüntüleme merkezi ve ultrason bölümleri bulunacak. Dış cephe kaplaması olarak granit kaplama ve flotal camlı giydirme cephe şeklinde yapılacak olan yeni hastane binası, ilçenin yanısıra bazı çevre ilçelere de eski mevcut bina ile birlikte ortak hizmet verecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 15:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?