2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Sandıklı Belediyesi engelleri kaldırdı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde belediye tarafından engelli vatandaşlara 8'i akülü olmak üzere toplam 40 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı. 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Özpınar, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için imkanlarımızı seferber ettik. Göreve geldiğimiz günden beri dar gelirli, kimsesiz ve engellilerin yardımına koşmaya çalıştık. Yerel yöneticiler olarak görevimiz engelleri kaldırmaktır. Şimdiye kadar 150'ye yakın tekerlekli sandalye dağıtımı yaptık" dedi. Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar ise “Eve mahkum olmaktan kurtulduk. bizleri unutmadığı için Belediye Başkanımız Mustafa Özpınar'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ENGELLİLER PARKI YAPILIYOR 

Bu arada, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, yeşil alan yatırımında bedensel ve zihinsel engelli vatandaşları da unutmayarak, yaşam alanlarındaki fiziki şartlar nedeniyle evlere mahkum edilen bedensel engellilerin özgürce dolaşabilecekleri alanlar oluşturuyor. Bu amaçla Ece Mahallesi'nde engelliler parkı projesine önümüzdeki günlerde başlanacak. Engelliler parkının fiziki alt yapısı ve mobilyaları da bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların isteği doğrultusunda şekillenecek. Parkta ayrıca, engelli çocukların kullanabileceği çocuk oyun seti yer alacak.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 14:58:38
Güncelleme :14 Mayıs 2008 Çarşamba 15:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?