2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Sandıklı'da doğalgaz sevinci

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesinde, doğalgaz bağlantılarının yapılması konusunda geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. 

Sandıklı'da doğalgaz bağlantılarının yapılması konusunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Adnan Kayık, Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özeksi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Elibol, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Mutlu, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, Ticaret Borsası Başkanı Nuri Cengiz'de katıldı. 

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, en kısa zamanda ilçeye doğalgaz bağlanacağını belirterek, "Afyonkarahisar'ın en büyük ilçesi olan Sandıklımızdan doğalgazın geçmeyişi büyük bir eksiklikti bu yıl tamamlanacak olan Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyen kuruluşların ilk sordukları bölgenizden doğalgaz geçiyor mu? Sorusu oluyor. Biz bu işi çok ciddi tuttuk ve en kısa zaman da Sandıklı'ya doğal gaz bağlanacaktır bunun için büyük uğraş veriyoruz" dedi. 

İlçeden geçen iletim hattı üzerinde çalıştıklarını belirten Aslan, "Sandıklı'nın karayolu üzerinde bulunması büyük avantaj sağlıyor biz üzerimize düşeni yapacağız ileriye dönük iyi şeyler olacağına eminim bunu en hızlı şekilde değerlendireceğiz. Etüt çalışması yapılırken kamulaştırmanın ez az yapılacağı bölgeden boru hattı döşeyeceğiz çalışmalar tamamlandıktan sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) başvurularak Sandıklı'nın gaz dağıtım lisansını alınması için müracaatta bulunulacak. Daha sonra söz konusu dağıtım ihalesi EPDK tarafından ilan edilecek. Çalışmalarımız bu şekli ile giderse Sandıklı bir yıl içinde doğal gaza kavuşacak" dedi. 

Anadolu Gaz Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Arslan ise Sandıklı'nın talebi üzerine çalışmalara başladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 18:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?