3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Sandıklı'nın en genç başkanı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, geçen 29 Mart 2009 seçimlerinde AK Parti adayı Mustafa Özpınar ile MHP adayı İsmail Elibol belediye başkanlığı için yarıştı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Sandıklı ilçesinde sandıklar açıldığında MHP adayı İsmail Elibol mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mustafa Özpınar'ı 691 farkla geçerek Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Seçimlerden iki gün sonra Sandıklı Belediye Başkanlığı mazbatasını almaya giden İsmail Elibol'un mazbatasını ve devir teslim töreninde kendisine muhatap bulamadığı iddia edildi. 34 yaşında Sandıklı ilçesinin gelmiş geçmiş en genç Belediye Başkanlığı ünvanına kavuşan İsmail Elibol, Sandıklı Ticaret Odası Başkanlığı'ndan istifa ederek MHP'den Belediye Başkan adayı olduğunu söyledi.

Sandıklı ilçesinde sanayici iş adamı olması nedeniyle ilçenin sorunlarını bildiğini belirten İsmail Elibol, tarım aletleri ve kamyon kasalarının imalatını gerçekleştirdiğini ifade etti.

SANDIKLI'YA LAYIK OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM
Devir teslim töreni için Sandıklı Belediyesi'ne ekibi ile birlikte gelen yeni Belediye Başkanı İsmail Elibol, Belediye Meydanında toplanan vatandaşlar tarafından karşılandı. Kurban kesimi ve duaların okunmasının ardından belediyeye çıkan Elibol'u belediye personeli elinde çiçekle karşıladı.

Sandıklı halkı tarafından büyük destek alan İsmail Elibol, Sandıklı ilçesine hak eden hizmeti getirmek için çalışacağını söyledi. Başkanlık makamında kendisini tebrik eden ve başarılar dileyen Sandıklı halkını kucaklayan İsmail Elibol, Sandıklı'nın termal ve yol gibi önemli imkanları olduğuna değindi.

Sandıklı halkı tarafından 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçildiğini anlatan Elibol, şunları söyledi: "Biz de verilen bu kutsal göreve layık olmak için Sandıklı'nın sorunlarını ele alarak hizmet etmek istiyoruz. Yüce Allah, Sandıklı'ya termal suyunu vermiş. Bunun yanı sıra Afyonkarahisar - Antalya, Afyonkarahisar - İzmir karayolu ilçemizden geçmektedir. En önemli girişimimiz bu yol güzergahındaki ilçemizi canlandıracak projelere imza atmaktır. Bunun için ekibimizle birlikte çalışmalara başladık. Sandıklı ilçesini hakkettiği noktaya getirmek için çalışacağız. Bu kutsal ve ağır görevi layıkı ile yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sandıklı ilçesinin güvenini boşa çıkarmayacağız."

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 09:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?