2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Sandıklı'nın önü açık!

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, organize sanayi bölgelerinin iyi çalışması, iyi işlemesi, iyi tanıtılması ve yatırımcıların önünün açılması için müteşebbis heyetin görevlerini en iyi şekilde yapmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Sandıklı Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) iki yılda bir yapılan Yönetim ve Denetim Kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Balkanlıoğlu, Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar'da kendisini yenileyen ve büyüyen ilçelerimizden biri olduğunu belirtti. Sandıklı'nın, nüfusu gibi, ticaret hacmi ve kapasitesi bakımından sürekli artışta olduğunu anlatan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoglu "Sandıklı'ya iki adet beş yıldızlı otelin yapılması, termal seranın Afyonkarahisar ilçeleri arasında en önde yer alması ve 3-5 tane daha yatırımcının Sandıklı ilçemizde çalışmaların sürdüğü müjdesini aldık. Böylece Sandıklı, ileriki yıllarda çok daha gelişmiş, istihdamı artmış ve ekonomisi diğer ilçelere göre çok daha ileride olan ilçe olacaktır. Bunda da OSB ve onun sağladığı avantajlar da önemlidir. Gerek Afyonkarahisar, gerekse Afyonkarahisar dışından gelecek yatırımcılar için Organize Sanayinin iyi çalışması, iyi işlemesi, iyi tanıtılması ve yatırımcıların önünün açılması konusunda da OSB Müteşebbis Heyetinin görevlerini en iyi şekilde yapması büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar yatırımcılara yerler tahsil edilmiş, bazı üretimcilerde halen OSB'de faaliyetlerini devam ettiriyor. Dileğimiz önümüzdeki dönemlerde bu sayının çok daha artmasıdır. Malum Afyonkarahisar kalkınmada 4. bölge ilan edildi. OSB'ler ise 5. bölge avantajlarından faydalanıyor. İşte bu avantajlardan azami bir şekilde faydalanmak istiyoruz. Bu amaçla da burada toplanmış bulunmaktayız. İnşallah toplantımız Sandıklı ilçemiz ile Afyonkarahisar'ımız adına hayırlı uğurlu olur" dedi.

Müteşebbis heyet üyelerine, Sandıklı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmeler ve son durumu hakkında bilgi verildi.

Ayrıca toplantıda Yeni Yönetim Kurulu da oluşturuldu. Yönetim kurulu asil üyeliğine Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Özer, İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Yıldız ve Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Halil Dikmen den oluştu.  

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2013 Salı 17:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?