2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Sandıklı'ya 5 yıldızlı termal otel

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcaları, eski Huzurevi inşaatının arka tarafına yapılması planlanan 5 yıldızlı otel inşaatına başlandı.


Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, yaptığı açıklamada, ''Belediyecilik tarihinde ilçede işsizlik sorununa çözüm üretmeye yönelik istihdama dönük projelerin başlamasının mutluluğunu hep birlikte görmenin onur ve gururunu yaşıyoruz'' dedi.


Otel yetkililerinden Yusuf Aydın ise önümüzdeki yıl Ramazan Bayramı'na otelin hizmete gireceğini belirterek, şunları söyledi: ''Yurt içi ve yurt dışı deneyimlerimiz ile mesleki tecrübelerimizi de kullanarak, bölgeye turist çekmekte zorlanmayacağız. Ortaklarımızın çoğu doktor olduğu için otelimizde sağlık alanında önemli hizmetler verilecek. Meslek Yüksek Okulu Sağlık Meslek Lisesi ve turizm meslek lisesi öğrencilerinden, bölgede otelcilik alanında deneyimleri olan kişilerden, buradaki ve diğer bölgelerimizdeki otellerimizde ve hastanelerimizde istihdam etmeyi düşünüyoruz. Otelin yapımı sırasında da ihtiyacımız olabilecek malzemeleri hizmet verdiğimiz bölgeden temin etmeye çalışacağız. Bu da Sandıklı ekonomisine katkı sağlayacaktır.''


Yaklaşık 51 bin metrekare arsa üzerinde 20 bin merekarelik kapalı alanı olan termal otelin, 192 oda, 500 yataklı olduğu ve yaklaşık 250 kişinin istihdam edileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 18:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?