1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

SANJET hedef büyüttü

BAŞKAN ELİBOL ÇALIŞMALARI ANLATTI

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi Belediye Başkanı İsmail Elibol, Sandıklı Jeotermal Isıtma (SANJET) konusuna çok önem verdiklerini belirtti.

2009 yılında Sandıklı Belediye Başkanlığı görevine seçildiğinde bin 446 olan SANJET abone sayısına bin 900 yeni abone eklendiğini ifade eden Belediye Başkanı İsmail Elibol, "2004-2009 yılları arasında bin 446 abonesi olan SANJET A.Ş. bin 900 yeni abone kazandırdık. 751 metre derinliğinde sıcak su kuyusu açtık. Bin 500 ve bin konut ısıtma kapasitesi olan 2 ısı merkezi yaptık” dedi.

HEDEF SANDIKLI'NIN TAMAMINI SICAK SU İLE ISITMAK

2010 yılında en büyük hedefinin jeotermal ısınma sistemi ile 2 bin 530 yeni konutu ısıtmak olduğunu belirten Başkan Elibol, “Organize sanayi bölgesinde 10 bin 156 metrekare ve 7 bin 63 metrekare arsa aldık. İkinci arsaya şehir içindeki büz atölyemizi taşımayı planlıyoruz. Isınmada kullandığımız sıcak suyu tekrar yeraltı kaynaklarına kazandırmak için reenjeksiyon kuyusu çalışmalarımız başladı” dedi.

40 BİN METRE PARKE TAŞI DÖŞENDİ

Göreve geldiğinden bu yana cadde ve sokaklara yaklaşık 40 bin metre parke taşı döşediklerini de hatırlatan Başkan Elibol, “Altyapısı eksik olan sokaklarımıza 5 bin metre büz döşedik.Yol kenarında atıl vaziyette bulunan alana 6 bloktan oluşan 12 iş yeri yaptık. Belediye bünyesinde Hal Müdürlüğü kurarak toptancı hali çalışmalarında sona yaklaştık. Ayrıca dar alana sıkıştırılmış ve yangınlara zamanında müdahale edemeyen itfaiye müdürlüğünü yeni sanayi sitesine taşıdık.

SANJET abone hizmetlerinin tek merkezden daha verimli işleyebilmesi için itfaiye müdürlüğünden boşalan binayı da SANJET hizmet binası olarak düzenledik” şeklinde konuştu.

NAKLİYATÇILARA YER

İlçenin yeni imar planı revizyonun da tamamlandığını ifade eden Sandıklı İlçesi Belediye Başkanı İsmail Elibol, Hüdai Kaplıcaları’nın imar planının çizildiğini söyledi. İlçede yaz aylarında artan kamyon trafiğini çözebilmek için nakliyatçılara ilçe dışında geçici bir yer tahsis edildiğini belirten Başkan Elibol, bir kamyon garajı yapmayı planladıklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 15:44:27
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 15:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?