1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Şap hayvan pazarlarını kapattırdı

AFYONKARAHİSAR'DA ŞAP HASTALIĞI NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI KAPATILDI

Afyonkarahisar'da bazı hayvan pazarlarında şap hastalığı görülmesi üzerine İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, hayvan pazarlarını kapattı.

İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu, Afyonkarahisar genelinde yaygınlık gösteren ve ekonomik kayıplara yol açan şap hastalığının yayılmasına önlemek için, 13 Eylül 2010 tarihinde Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu Başkanlığında toplanarak birtakım tedbirler aldı. Komisyonun aldığı kararlar ile ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Çobanlar ilçesi merkez ve Göynük köyü, Kızılören ilçesi Türkbelkavak köyü, İscehisar ilçesi Bahçecik ve Kocan köyleri, Sandıklı ilçesi Gürsu ve Koçhisar köyleri, Dinar ilçesi Dombay köyü, Şuhut ilçesi Çobankaya köyü, Merkez ilçe Çavdarlı köyü ve Susuz beldesinde tedbirler alınmasına rağmen hastalığın özellikle genç hayvanlarda yayılım eğilimi gösterdiğinin tespit edildiğini söyledi. Erdurmuş, hastalığı yayılmasını önlemek için kordon karantina, eğitim, tecrit ve dezenfeksiyon işlemlerinin titizlikle yerine getirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Afyonkarahisar'daki tüm hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verildiğini bildiren Erdurmuş, alınan tedbirlerin aksine hareket edenler hakkında 3285 Sayılı Hayvan ve Zabıtası Kanununun ilgili maddeleri, Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi ve 5442 Savdı İller İdaresi 66. Maddesi'ne göre yasal işlem yapılacağını belirtti.

AFYONKARAHİSAR'DA ŞAP HASTALIĞI NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI KAPATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 14:33:01
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 14:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?