4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Saran FB başkanlığına aday

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına aday olacağını söyledi.

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği ve AFSİAD tarafından düzenlenen bir geceye katıldı. Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği tarafından yılın iş adamı seçilen Sadettin Saran, gece yaptığı konuşmada Fenerbahçe Kulüp Başkanlığına aday olduğunu söyledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına aday olduğu için kulüpten ihraç edildiğini belirten Sadettin Saran, yargı yolu ile Fenerbahçe Kulübüne yeniden üye olduğunu fakat itiraz edildiğini ifade etti. Saran, Türk spor tarihinde, Avrupa spor tarihinde ve dünya spor tarihinde bir kulüpten iki defa ihraç edilen Başkan adayı olmadığını söyledi.

Dolayısıyla iki defa ihraç edilmesine rağmen azimli olduğunu anlatan Saran, şöyle konuştu: "Fenerbahçe Kulüp Başkanlığı'na aday olduğumu, talip olduğumu defalarca ilettim. Başkan olmak önemli değil. Önemli olan başarılı başkan olmak. Kalıcı başkan olmak. Bu günkü durumum Yargıtay'da ihraç edildikten sonra yargıya başvurdum ve yargıda davamı kazanarak geri döndüm. Fakat Yargıtay'a itiraz ettiler. Şu an onun sonucunu bekliyorum. Eğer bu Nisan'dan önce dönerse karar, Mayıs'taki kongreye yetişip Aziz beyin karşısına aday olacağım. Eğer yetişmezse de üç yıl sonraki kongreye yine aday olmayı düşünüyorum."

SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
Afyonkarahisar'da yaptığı konuşma esnasında siyasette yer almak istediğini anlatan Saran, bir baba ve iş adamı olarak siyasete girmek istediğini söyledi. Saran, siyaset ile ilgili öncelikle bir baba olarak, iş adamı olarak Türkiye'deki, Türkiye'de yaşayan bir takım şeyleri sorunlu hisseden biri olarak siyasete gireceğini anlattı. İlerleyen zaman içerisinde siyasette yer alarak ülkeye faydalı olmak istediğini anlatan Saran, "Nasıl bir iş adamı olarak ülkemizi seviyorsak siyasetçi olduğumuzda da seveceğiz" dedi.

KRİZİN SORUMLUSUNU ARAMAK YERİNE KRİZİ ATLATMAK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ
Ekonomik kriz sebebiyle kimseyi sorumlu bulmadığını anlatan Sadettin Saran, krizle ilgili sorumlu aramanın tamamen yanlış olduğunu söyledi. Saran, Amerika'da başlayan krizin Amerika'da biteceğini belirterek şunları söyledi: "Kriz için bir takım önlemler Türkiye'de tabii ki daha iyi alınabilirdi. Mesela tüketiciler krizden en çok etkilenen kesim. Tüketiciyi tükettirmek içinde kaynak sağlamaktır. Bunun en önemli yolu da para ile olur teşvikle olur. Parayı harcaması için sebepler olunur. Bu güne kadar biz bunları görmedik."

Maalesef senelerdir her kriz olduğunda insanların yanlış yola gittiğini, işçi çıkarmakla kaldığını anlatan Saran, sözlerine şöyle devam etti: "Kimisi krizi mana ederek kimisi de gerçekten krizden etkilenerek işçi çıkarmanın çözüm olacağını düşündü. Bunlar yanlış yaptırımlar. Ben kendi adıma konuşayım. Biz tam tersi krizde eleman alırız. Sizi bir yere taşıyan insanlar, şirketinizde sizi bir yere taşıyan yöneticiler ne kadar kaliteli olursa sizi o kadar iyi taşırlar. Bu işi artık belirli bir boyuta getirdikten sonra patrondan da çıkar tamamen profesyonellere bağlıdır. Bunu da biz fırsat biliriz otururuz.Kim işten çıkmış bu güne kadar mevcut işleri biraz daha ileriye taşıyacak kim varsa yanımıza alırız. Kriz geçene kadar böyle adapte oluruz ve kriz geçtikten sonra büyürüz. Hükümet olarak da gereken teşviklerin yapılmadığını, teğet geçti gibi laflar ile büyük sıkıntılar yaratıldığının altını da çizmek lazım."

Saran, olan olmuş bundan sonra sorumlu kimdir diye konuşmaktan ziyade bu krizin nasıl geçeceğinin tartışılması gerektiğini söyledi. Dünyada gelmiş geçmiş en büyük krizin 1929 yılında olduğunu anlatan Saran, şöyle konuştu: "Yanlış hatırlamıyorsam 20 aydan fazla sürdü. O kiriz de intiharların, batanların haddi hesabı yoktu o da geçti. Bu krizde 1929 yılındaki krize eş değer tutuluyor. Bu krizin de geçeceğine inanıyorum. Şu an ülkemizde üretim çok zor. Şimdi biz krizin en kötü dönemini görmedik. Kriz bir buçuk ay daha kötüye gidecek. Haziran ayından sonra ülkemizde bir toparlanma olacak. Doların da en kötüsünü gördük. Bu şartlarda üretimi bekletmek gerçekçi değil. Bizim maalesef şöyle bir kültürümüz var. Hemen sorumlu arıyoruz. Hemen şikayet edecek birilerini arıyoruz."
Bu krizin hep beraber atlatılacağını anlatan Saran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önceki krizlerde 1994 ve 2001'deki krizlerde başka sektörler, başka ülkeler ve başka pazarlar aradık. Bugün hakikaten bambaşka bir kriz. Dünyanın her yerinde aynı kriz var. Bizim iş adamlarımız yurt dışına giderek krizin nasıl anlatılması gerektiğini panel ve sunumlar ile anlatıyor. Çünkü biz daha öncesinde bu krizleri yaşadık. O dönemdeki krizler gibi değil bu kriz, bu yüzden krizin kısa bir zaman süreci içerisinde biteceğine inanıyorum. Bu yüzden krizle ilgili felaket tellallığı yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum."

Sadettin Saran konuşmasının ardından yılın iş adamı ödülünü Genç Atılımcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tutkun'dan aldı. Saran'a bir ödülde geceye katılımlarından dolayı AFSİAD Başkanı Hüsnü Serteser'den geldi. Geceye Afyonkarahisar eski Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, siyasi parti il başkanları ve temsilcileri, Belediye Başkan vekili Osman Kumrular ve çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 11:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?