30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Sarıgül'ün Afyonkarahisar çıkartması

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, her gün masum insanların öldüğünü belirterek, "Ölen insanları ve çocukları, televizyonlarda film gibi izler olduk. Terör ve şiddet, günlük yaşamın bir parçası oldu" dedi. 

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 84. yıldönümü nedeniyle, yaklaşık 2 bin kişiyle birlikte Afyonkarahisar'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, adeta gövde gösterisi yaptı. 100'e yakın araç konvoyuyla birlikte ilk olarak Afyonkarahisar şehir girişindeki Özdilek Alışveriş Merkezi bahçesinde duran Sarıgül, burada otobüsten kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Sarıgül ve beraberindekiler, daha sonra Atatürk'ün Büyük Taarruz emrini verdiği bin 874 rakımlı Kocatepe'ye hareket etti. Burada "Başbakan Sarıgül" ve "Halkçı Sarıgül" sloganlarıyla karşılanan Sarıgül, kendisine gösterilen yoğun ilgiden memnun kaldı. Bu arada Kocatepe'deki kutlamalara katılan herkese, Atatürk'ün Büyük Taarruz'u başlattığı zaman kafasında bulunan 'kalpak'tan dağıtıldı. Sarıgül'ü görmek ve elini sıkmak isteyen vatandaşlar, zaman zaman arbede yaşanmasına sebep oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarını anmaya ve onlara dua etmek için Afyonkarahisar'daki Kocatepe'ye geldiklerini söyledi.

"HERKES BARIŞA KATKI SAĞLAMALI" 

Kocatepe'nin, bir büyük savaşın yönetildiği yer olduğuna dikkat çeken Sarıgül, "Burada, dünyanın bütün harp akademilerinde ders diye okutulan ulusal Kurtuluş Savaşı destanı yazıldı. Buraya, o günlerde ne acılar çekildiğini, vatan için nelere katlanıldığını, kısacası bu ülkenin değerini bilmeye geldik. Ne kadar okusak da, derinliğine inemediğimiz Mustafa Kemal'i öğrenmeye geldik. O bir muharebe ustasıydı. Bir askerlik dehasıydı. Oysa, barışı da ondan öğrendik. Yalnız biz değil, dünya da barışı ondan öğrendi" diye konuştu. Bugün yine savaşların olduğunu ve her gün masum insanların öldüğünü kaydeden Başkan Sarıgül, "Ölen insanları ve çocukları, televizyonlarda film gibi izler olduk. Terör ve şiddet, günlük yaşamın bir parçası oldu. Savaşlardan çok çekmiş bir millet olarak, savaşı da barışı da en iyi biz biliriz. Buna razı olamayız. Buna kayıtsız kalamayız. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' bize vasiyettir. Onun için daha pozitif olmalıyız. Bölgede daha etkin olmalıyız. Bu tepelerde kefensiz yatan binlerce şehidimiz, barışı getirmek için canlarını feda etti. Onlara rahmet okuyarak, barışın değerini daha iyi anlayarak hepimiz katkıda bulunmalıyız. Hiçbir sorun savaşla çözülemez. Herkes, barışa katkı sağlamalı ve yoksullukla mücadele etmelidir" dedi. Kocatepe'de düzenlenen programda, şehitlerin ruhlarına atfen dua okunurken, Kurtuluş Savaşı destanının anlatıldığı sinevizyon gösterisi de ilgiyle izlendi. Sarıgül, program sonunda vatandaşların sevgi gösterisi eşliğinde Kocatepe'den ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 11:36:00
Güncelleme :26 Ağustos 2006 Cumartesi 11:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?