2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Şaşkın hırsızlar yakayı ele verdi

Afyonkarahisar'da, bir ATM cihazını soymaya çalışan 4 kişi, polis tarafından yakalandı.

Gazlıgöl Caddesi üzerinde bir bankaya ait ATM cihazını soymak isteyen 4 kişi, cihazın arka tarafında bulunan Tarım İl Müdürlüğü'nün bekçisi tarafından farkedildi. Bekçi durumu hemen polise bildirirken, şahıslar 07 YU 690 plakalı araçla olay yerinden kaçmaya başladı. Kısa süren takip sonucu Halil B. (30), Turgut K. (21), Aydın K. (31) ve Fikret S. (34) isimli şahıslar yakalandı. Şahıslardan Turgut K.'nın hırsızlıktan 30, Aydın K.'nın 22, Fikret S.'nin ise 5 sabıkası olduğu ortaya çıktı.


Arabada yapılan aramada 1 adet demir pense, 1 adet yankeski, 2 adet iş eldiveni, 1 adet keser şeklinde alet, 1 adet 60 santimetre uzunluğunda levye, 1 adet tornavida, 1 adet ara kablosu ele geçirildi. Olay yerinde yapılan incelemede ise ATM'nin arka üst kısmındaki 10-15 santimetrelik siyah elektrik kablosunun kesildiği, ATM'ye ait alarm kutusunun yerinden söküldüğü ve aşağıya sarkık vaziyette olduğu, ATM'nin Gazlıgöl Caddesi yönüne bakan ve bahçenin iç kısmında toprağa saplanmış vaziyette 1 adet
tornavida, yine duvar dibinde 1 levye ve kırmızı saplı demir kesme makası olduğu tespit edildi.


Sağlık kontrolü için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirilen şüpheliler, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Sağlık kontrolü yapılan 2 şüpheli ise polis aracına binmeden önce sigara içmek istedi. Şahıslar polisten "ateş" isterken, polis ise şüphelilerin sigara içmesine engel oldu. 4 şüpheli daha sonra adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 15:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?