3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Seçim yarışında silahlar çekildi

Afyonkarahisar 'ın Işıklar Beldesi'nde CHP ve MHP'nin belediye başkan adayları arasında seçim propagandası nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Birbirlerinden şikayetçi olan CHP'liler ve MHP'liler jandarma ekipleri tarafından İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Jandarmada iki gurubun ifadeleri alınırken, bir grup CHP ve MHP'li ellerinde silah ve sopalarla İl Jandarma Komutanlığı yakınında bekledi. Polisin olaya müdühalesinin ardından 9 kişi gözaltına alınırken çok sayıda silah, kesici alet ve sopa ele geçirildi.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar Beldesi'nde CHP'den belediye başkan adayı olan Alper Kirez ile MHP'den belediye başkan adayı olan Erol Özağıl arasında seçim propagandası nedeniyle dün saat 23.30 sıralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahların çekildiği kavgaya jandarma ekipleri müdahale etti. Karşılıklı şikayetçi olan CHP ve MHP'liler jandarma ekipleri tarafından İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

ÇOK SAYIDA POLİS EKİBİ SEVKEDİLDİ

İki grubun ifadeleri alınırken, bir grup CHP ve MHP'li ellerinde silah ve sopalarla İl Jandarma Komutanlığı yakınında beklemeye başladı. Olayı 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarla öğrenen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri alarma geçti.

Grubun elindeki silahları dikkate alan Emniyet Müdürlüğü bölgeye çok sayıda ekip sevk ederek, geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Grubun yanına gelen ekipler gerekli tedbirlerini alarak şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde arama yaptı.

7 TABANCA, 5 TÜFEK VE SOPALAR

Jandarma Kavşağı, Atatürk Bulvarı ve Ambaryolu üzerinde bulunan şüpheli 5 otomobili arayan polis 7 tabanca, 5 tüfek, 6 bıçak ve 56 dolu fişek ile sopalara el koydu. Polis, üzerinden ve arabasından silah, delici ve kesici alet bulunan 9 kişiyi gözaltına aldı. Kişilerin üzerinde ve araçlarında bulunan silahlarda mermilerin namluya sürüldüğü dikkati çekti.


Yapılan operasyon sonrası ele geçirilen değişik çap ve markalardaki tabancaların yapılan incelemesinde, 1 tabancanın taşıma, 2 tabancanın bulundurma ruhsatlı olduğu, 4 tabanca ile birlikte 5 tüfeğin ise ruhsatsız olduğu belirlendi.
Gözaltındaki zanlıların sorgusu sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 09:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?