4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Şehir Çarşısı harabeye döndü

Afyonkarahisar Belediye Şehir Çarşısı bakımsızlıktan harabeye döndü.

İçerisinden düğün salonları, terzihaneler ve çeşitli meslek dallarının bulunduğu ve 2 kısımdan oluşan Belediye Şehir Çarşısı'nın 2. kısmı bakım ve onarım yapılmadığından harabeye döndü. 102 dükkanın bulunduğu çarşının durumuna tepki gösteren esnaflar, çarşının 2. kısmının da 1. kısım gibi işlek olmasını istiyorlar. 10 yıl önce açılan çarşının yönetiminin geçtiğimiz yıl yapılan seçimde göreve gelen yönetime değil kaybeden yönetime dönemin belediye başkanı tarafından verildiğini belirten bir grup çarşı esnafı, kazandıkları haklarının ellerinden alındığını ve 1 yıldan fazlada çarşıya bakılmadığını söyledi.

Çarşıya gelen esnafın kısa süre içerisinde iş yerini kapatarak başka bir yerden esnaflık yapmaya devam ettiğini söyleyen çarşı esnafı, akşam olduğunda çarşının fuhuşçuların, sarhoşların yuvası haline geldiğini belirttiler. Çöplerin de düzenli alınmadığını vurgulayan çarşı esnafı, çarşı içerisine kötü kokular yayıldığını söylediler.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın 2. Belediye çarşısı ile ilgilenmesini isteyen çarşı esnafı, harabeye dönen çarşısının düzene girmesini ve Afyonkarahisar'a yakışan bir çarşı olmasını istediklerini vurguladılar. 2. Belediye çarşısında düğün salonlarının bulunduğunu hatırlatan çarşı esnafı, düğün olduğu zaman binlerce insanın çarşıya geldiğini bu sayının yaz aylarında daha çok artığını söylediler. Her geçen gün çarşının özünde uzak olmaya başladığını belirten çarşı esnafı, 2. Belediye çarşısı yönetiminin de çarşıyla ilgilenmediğini iddia ettiler.

Çarşı yönetiminin seçimle belirlenmesini Belediye Başkanlığınca atanmasını istemediklerini ifade eden çarşı esnafı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın bu konuyla ilgilenerek sorunlarının bir an önce çözülmesini istediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:09:21
Güncelleme :29 Haziran 2009 Pazartesi 15:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?