3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Şehit adına hatıra ormanı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de 72 milyon insanın tek bayrak, tek vatan için yaşadığını ve çalıştığını söyledi.

Bakan Eroğlu, Hakkari'nin Şemdinli Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın adına, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar beldesinde yaptırılan orman alanına fidan dikim törenine katıldı. Bakan Eroğlu, Türk milletinin geleneklerine ve şehitlerine bağlı bir toplum olduğunu söyledi.

Şehit ailesini ilk ziyaret ettiğinde gösterdikleri metanetliği, şimdi de göstermelerinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Eroğlu, "Şehidimiz bizi cennet bahçesinden izliyor" dedi.

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, "Şehidimiz bize göre ölmedi ve şu an bizleri cennet bahçelerinden birinden seyrediyor. Onun adını böyle güzel bir günde bu ormanlık alana vererek yaşatmak da bizlerin boynumuzun borcudur. Ailesine tekrar baş sağlığı diliyor şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Veysel Eroğlu, bakanlığın 2009 yılında Türkiye genelinde başlattığı ağaçlandırma çalışmalarının beklenenin üzerinde hızla devam ettiğini söyledi. Veysel Eroğlu, ağaçlandırma çalışmalarının sadece kırsal alanda değil karayolları kenarlarında, okul bahçelerinde, hastane ve cami avlularında sürdüğünü belirtti. Hedeflerinin 2013 yılına kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandırmak olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: "2008 yılında hedeflediğimiz 420 bin hektarlık alandaki ağaçlandırma çalışmalarımız 463 bin hektar olarak gerçekleştirildi. Bunda valilerimizin de büyük gayret ve çabaları var. Bundan dolayı kendilerini ayrı ayrı tebrik ve teşekkür ediyorum"

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından şehit babası Sabri Oymak, annesi Ümmühan Oymak ve eşi Emine Oymak'a günün anısına birer plaket verdi. Plaket töreni sonrası şehit uzman Çavuş Nurullah Oymak hatıra ormanına ağaç dikimi gerçekleştirildi. Balçıkhisar beldesindeki hanımlar da Bakan Eroğlu'na ağaç hediye ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 23:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?