1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Şehit ailesi acı haberle yıkıldı

AFYONKARAHİSAR ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Tunceli'nin Ovacık ilçesinin kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yasin Mergen'in baba ocağı olan Afyonkarahisar'ın Yarenler mahallesindeki evine ateş düştü.

Ovacık'ın Garipuşağı köyü kırsal kesiminde arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçlerine, bir grup PKK'lı terörist pusu kurdu. Pusu kuran teröristlerin dün saat 15.00 sıralarında ateş açması sonucu, 1 uzman çavuş ile 1 er şehit olurken, 1 er de yaralandı. Şehit olan uzman çavuş Yasin Mergen'in Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi. Mergen ailesinin yakınlarının Yarenler mahallesindeki evine, acı haberin gelmesiyle birlikte akın başladı.

TMO'da çalışan şehit babası Ayhan Mergen'in yaklaşık 8 ay önce Akşehir'e tayin olduğu öğrenildi. Şehit haberinin aileye ulaşmasıyla birlikte Akşehir'deki şehit babası Ayhan Mergen ve annesi Leman Mergen fenalık geçirdi. Ayhan Mergen'e Akşehir'de yapılan ilk müdahalenin ardından Mergen ailesi ambulansla Afyonkarahisar'a getirildi. Saat 22.00 sıralarında Afyonkarahisar'daki evlerine ulaşan Mergen ailesi şehit evlatlarının ardından gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan şehidin cenazesinin bugün Afyonkarahisar'a gönderilmesinin ardından öğle ya da ikindi namazını müteakiben askeri törenle toprağa verilmesi bekleniyor. Şehidin üniversite öğrencisi olan kardeşinin de bugün Kastamonu'dan Afyonkarahisar'a geleceği öğrenildi. Şehit Mergen'in yakınları sinir krizleri geçirdiler.

Şehit Yasin Mergen'in dayısı olduğu öğrenilen Kadir Yılmaz ise acı haber üzerine fenalık geçirdi. Yılmaz'a ilk müdahaleyi çevre sakinleri ile 112 acil servis ekipleri yaptı.

AFYONKARAHİSAR ŞEHİDİNE AĞLIYOR
AFYONKARAHİSAR ŞEHİDİNE AĞLIYOR
AFYONKARAHİSAR ŞEHİDİNE AĞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 00:18:04
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 09:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?