1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Şehit ailesinden dava

AFYONKARAHİSAR'DA ŞEHİT AİLESİNDEN DAVA

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Elazığ`daki patlamada şehit olan Piyade Er Ali Osman Altın'ın ailesinin vazife malulü aylığı alabilmesi için Emekli Sandığı hakkında dava açtı.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehidin ailesine aylık bağlanması için derneğin Ankara'daki avukatına vekalet göndererek Emekli Sandığı hakkında dava açtıklarını belirtti. Ailenin daha önce söylediği gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bombayı patlatan teğmen hakkında hiçbir maddi veya manevi tazminat davası açmayacağını belirten Kumartaşlı, şöyle konuştu: "Aile, 'Bizim

oğlumuz şehit olmuştur' demişti. Maalesef biz şehidimizin 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na girdiğini zannediyorduk. Ama öyle değilmiş. Emekli Sandığı'ndan gelen bir yazıda 'Sizin oğlunuzu teröristler öldürmediği ve vurmadığı için aylık bağlamayız' yazıyordu. Biz de, dernek olarak aileye vazife mamulü aylığı bağlanabilmesi ve aylık bağlatma kararı alınması için Emekli Sandığı'na dava açtık."

AİLENİN ACISI DAHA DA ARTIYOR

Emekli Sandığı'nın, vazife malulü aylığı bağlanabilmesi için şehit babasının 65 yaşını geçmesi şartı aradığını belirten Kumartaşlı, ayrıca babanın tam teşekküllü devlet hastanesinden iş göremez raporu alması gerektiğini de söyledi. Kumartaşlı, "Bu davalar yüzde 90 olumlu karara bağlanıyor ama bizi yıkan böyle bir dava açmak zorunda kalmamız. Böyle olunca bir anlamı kalmıyor. Ailenin acısı daha da artıyor" diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR'DA ŞEHİT AİLESİNDEN DAVA
AFYONKARAHİSAR'DA ŞEHİT AİLESİNDEN DAVA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 15:34:00
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 19:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?