1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Şehit annesinden örnek davranış

ŞEHİT ANNESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Afyonkarahisar'da yaşayan şehit annesi Türkan Örengül, köyüne cenaze yıkama aracı aldı.

Şehit oğlu Jandarma Er Caner Örengül'ün anısına köyüne cenaze yıkama aracı alan Türkan Örengül, aracı Sinanpaşa ilçesine bağlı Ayvalı Köyü muhtarlığına teslim etti. Son sistem ve modern bir şekilde yapılan cenaze yıkama aracının köyde önemli bir eksik olduğunu söyleyen şehit annesi Türkan Örengül, oğlunun ismini yaşatmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Cenaze yıkama aracını kamyon üzerinden köylüler birlikte indiren Örengül, 2007 yılında oğlunun şehit olduğunu, eşinin ise oğlunun şehit olmasından 2 yıl sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyledi. Köyde bir cenaze olduğunda çevre belediyelerden cenaze yıkama araçlarının köye geldiğini ve büyük zorluklar yaşandığını belirten şehit annesi, bu sıkıntının yaşanmaması için böyle bir karar aldığını belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı da, şehit annesinin bu davranışının takdir edilmesi gerektiğini belirterek, Türkan Örengül'e teşekkür etti.

Cenaze yıkama aracının muhtarlığa tesliminde, şehit Jandarma Er Caner Örengül ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okutuldu.

ŞEHİT ANNESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
ŞEHİT ANNESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
ŞEHİT ANNESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:53:00
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?