4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Şehit babasına 'davacı ol' baskısı

Türkiye Harb Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkan Yardımcısı İsmail Kumartaşlı, "Şehit babası kimseden davacı ve şikayetçi değil" dedi.

İsmail Kumartaşlı, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Elazığ'da el bombası patlaması sonrası şehit düşen dört askerden biri olan Ali Osman Altın'ın (21) babasının basın mensupları ve avukatlar tarafından rahatsız edildiğini söyleyen Türkiye Harb Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkan Yardımcısı malül Gazi İsmail Kumartaşlı, bu tür gidip gelmelerin babanın ve aile bireylerinin acısını tazelediğini söyledi.

Şehit babası Ali İhsan Altın'ın daha önce yaptığı açıklamalarda oğlunun şehit olduğunu, kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını dile getirdiğini hatırlatan Kumartaşlı, babayı basın mensuplarının yanı sıra avukatların da arayarak dava açmasını ve şikayetçi olmasını istediklerini bildirdi.

Şehit Ali Osman Altın'ın babasının rahatsız edildiğini belirten Kumartaşlı, şunları söyledi: "Basın mensuplarının yanı sıra şu anda Ankara'dan çeşitli avukatlar da şehit babamızı aramaktadırlar. Sözde suçlu olan Teğmen'in ve Kara Kuvvetleri hakkında tazminat davası açalım ve biz sizin hakkınızı savunalım şeklinde telefon ve şahsi olarak aile ile görüşmeler yapmışlar ve bunu da aile bize iletti. Aile bu gelişmelerden rahatsız" dedi.

Kumartaşlı, aile adına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Şehit ailesinin tek söylediği ve en başında da dile getirdiği açıklamada bizim hiçbir şekilde devletimiz ve milletimiz ile hiçbir problemimizin olmadığını ve oğullarının askerlik hizmeti yaparken o kutsal elbiseyi ve görevi yaparken şehit olduğu ve devletimizin de sonuna kadar hakkını vereceğidir. Onun dışında da hiçbir şekilde bizim ailemiz ne maddi ne manevi bir şey istememektedir. Teğmen ve Kara Kuvvetleri hakkında dava açılmayacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:01:42
Güncelleme :2 Eylül 2009 Çarşamba 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?