3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Şehitler ormanına fidan dikti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Sinanpaşa Şehitler Ormanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde 13 şehit adına orman oluşturuldu. Tesis edilen Sinanpaşa Şehitler Ormanı'nın açılışını Bakan Eroğlu yaptı. Eroğlu, şehit aileleriyle birlikte oluşturulan ormana fidan dikti.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, şehitliğin kültürümüzde en yüce makam olduğunu söyledi. Şehitlerin bu vatan için canlarını feda ettiklerini söyleyen Veysel Eroğlu, aziz şehitlerin hatırasının her daim yaşatılması gerektiğini dile getirdi. Şehitlerin isimlerini gelecek nesillere aktarmak ve hatıralarını yaşatmak için 13 şehit adına ve 1071 yılından bu zamana kadar bu topraklarda şehit düşen bütün şehitlerin hatıralarına hürmeten böyle bir ormanı tesis ettiklerini aktaran Eroğlu, her ilde her belde ve her köyde şehitler adına orman tesis etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Oluşturulan her şehit ormanlığının, şehit ailelerini bir nebze olsun rahat ettirdiğini söyleyen Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, "Çünkü şehitlerimiz bu vatan uğruna en değerli şeylerini canlarını feda etmiş evlatlarımızdır. Onların hakkıyla anılması, hatırlarının yaşatılması bizler açısından çok önem arz etmektedir" dedi.

Sinanpaşa'nın teröre 13 şehit verdiğini hatırlatan İmga, 6 hektar gelişliğinde ki bu alanda yeşerecek her fidanın, büyüyecek her ağacın onların hatıralarının yaşatılmasında vesile teşkil edeceğini söyledi. Afyonkarahisar'ın bütün ilçelerinde şehit ormanı oluşturmak için yer tespitinin yapıldığını bildiren Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz'de buralarda toprak işleme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Sonbahar fidan dikim mevsiminde bütün ilçelerde birer şehit ormanının oluşturulmuş olacağını dile getiren Küçüköz, yaz ayları boyunca da şehit olan köylere şehit ormanı, şehidi olmayan köylere de köy ormanı oluşturacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 18:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?