3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

SEKA gitti, Çay çöktü

Afyonkarahisar CHP Çay İl Genel Meclis üyesi adayı Cengiz Dursun, "İlçemizin bir yaşam kenti olmaktan çıkıp köy olmasına seyirci kalamam" dedi. Dursun, Çay ilçesinin gelişeceği ve büyüyeceği günü aradığını ifade etti.

Çay ilçe merkezi nüfusunun SEKA fabrikası kapanmadan önce 25 bin üstünde olduğunu anlatan Afyonkarahisar CHP Çay İl Genel Meclis üyesi adayı Cengiz Dursun, şu an Çay merkezi nüfusunun 14 binlerde olduğunu anlattı.

Çay ilçesinde SEKA fabrikası faaliyette iken kendisinden nüfus olarak fazla olan ilçeleri ekonomik anlamda geçtiğini belirten Dursun, şöyle konuştu: "Fakat bu hükümet döneminde özelleştirme dalı altında SEKA fabrikası kapatılmış yüzlerce işçi başka kurumlara kaydırılmıştır. SEKA fabrikasının kapanmasıyla birlikte köy, belde ve ilçelerin ekonomileri çökmüştür. Çünkü bu bölgede yaşayan insanlar SEKA fabrikasına kamış satıyor hatta ve hatta geçici çalışıyorlardı. SEKA'nın kapanmasıyla birlikte Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçeleri bir anda neye uğradıklarını şaşırmışlardır. En önemlisi SEKA'nın kapanması Eber ve Karamık göllerinin kurumasına sebep oldu."

Çay ilçesinin Afyonkarahisar'ın en çok göç veren ilçesi haline geldiğini anlatan Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü: "SEKA fabrikası faaliyette iken 25 bin nüfusa sahip Çay ilçesi şu an 14 bin 700'e düşmüştür. İlçemiz aynı zamanda günde yüzlerce gelip geçtiği Afyonkarahisar Konya karayolunun üzerinde kurulmuş olmasına rağmen bu avantajını kullanamamıştır. İlçemizin cazibe merkezi olabilmesi için projelerimizi yerel yönetimler işbirliği ve İl Özel İdare bünyesinde yapacağımız çalışmalar doğrultusunda ilçemizi modern bir şehir haline getirmek en büyük hedefimizdir. Eğitim ve sağlık alanında vereceğimiz desteklerle vatandaşlara rahat ve huzurlu bir yaşam sunmak en büyük hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirmek için Çay ilçemize hizmete talip oldum."

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?