4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Sema gösterisi büyüledi

AFYONKARAHİSAR'DA SEMA GÖSTERİSİ

Hz. Mevlana'nın yedinci kuşak torunlarından büyük mutasavvıf Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Geleneksel Şifalı Aşure Günü etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği ve Sema Topluluğu, Afyonkarahisar'da sema gösterisinde bulundu.

Büyük Mutasavvıf Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Geleneksel Şifalı Aşure Günü etkinlikleri dün akşam Atatürk Spor Salonunda gerçekleşti. Yüzlerce kişi sema gösterilerini izlemek için spor salonuna akın etti. Sema gösterisi öncesi konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Hz. Mevlana'yı anlattı. Vali İmga, bütün dünyada vatan mirası olan, erdemli iş davranışlarını ön plana çıkaran Hz. Mevlana'nın dünyasında hiç bir zaman ümitsizliğe yer olmadığını söyledi.

Mevlana'nın merhamet sahibi, bağışlayıcı özellikleri sürekli kendi dünyasında canlı tutarak farklılıklara karşı olan toleransını muhafaza ettiğini anlatan İmga, şöyle konuştu: "Başkalarının kabahatlerini aramaktansa onların güzel yanlarını görmek tevazuu içselleştirmek, hakkaniyet ve adalet duygularını bayraklaştırabilmek Hz. Mevlana'nın idealleştirdiği önemli prensiplerdendir. Bu eşsiz bakış açısının bir tezahürüdür ki kendisinin cenaze töreninde tabiri caizse 72 milletten insan hazır bulunmuştur. O Museviler için Musa, Hıristiyanlar için İsa Mesih ve Müslümanlar için Nur-u Muhammedi olmuştur."

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Hz. Mevlana'nın Afyonkarahisar'ı ziyaret ettiğini söyledi. Başkan Çoban, "Mevlana'yı 1230'lu yıllarda misafir etmiş olmanın Afyonkarahisar'da bıraktığı hava bizleri onurlandırmaktadır" dedi. Mevlana'nın 7. kuşak torunlarından Sultan Divani'nin şehrin manevi havasını doruklara ulaştıran bir tasavvuf önderi olduğunu anlatan Çoban, "Sultan Divani'nin Mevlevilik tarihindeki önemli hizmetleri, hâla yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği ve Sema Topluluğu, tasavvuf müziği ile sema gösterisi yaptı. Sema topluluğunun yaptığı gösteri spor salonunu dolduran yüzlerce kişi tarafından beğeniyle izlendi. Daha önce Afyonkarahisar'da 1950 ile 1960 yıllarında sema gösterilerinde bulunanlara Vali Haluk İmga tarafından sikke hediye edildi.

Belediye Başkan Burhanettin Çoban da sema gösteri topluluğuna teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.

AFYONKARAHİSAR'DA SEMA GÖSTERİSİ
AFYONKARAHİSAR'DA SEMA GÖSTERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 11:35:05
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 19:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?