3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Sevgililer gününde ağaç dikin!

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevenlerin ağaç dikmesini istedi.


En önemli ve güzel sevginin ağaç dikmek olduğunu söyleyen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, "Ağaç diken ve seven insan her zaman güler yüzlü ve sevgi dolu olur" dedi. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tüm insanların bulundukları yerlerde ağaç ve fidan dikmelerini isteyen Eroğlu, şöyle konuştu: "En güzeli de sevgililer gününde insanlarımız her hangi bir ağaç dikerlerse o ağaç yaşar. İnsanların birbirine olan sevgisi de yaşar. Ağaçlar da büyüyerek onların sevgisi ile yaşar. Biliyorsunuz ağaçları büyüten sevgidir.


Bu bir laf değildir. İlmi olarak da ispat edilmiştir. Şöyle ki, Amerikalı bir profesör araştırma yapıyor acaba sevginin rolü var mı diye, nitekim gidiyor ağaca hakaret ediyor. Siz çirkinsiniz diye. Öbür tarafta ki ağaçları okşuyor. Sizler ne güzelsiniz sizlerle gurur duyuyorum diyor. Bakıyor ki sevdiği okşadığı ağaçlar birdenbire büyüyor öbür taraftaki ağaçlar kuruyor. Bu şekilde sevgi böyledir."


Sevginin hakikaten güzel bir duygu olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bizde bütün insanlarımızı seviyoruz sayıyoruz. Dolayısıyla gayemizde insanlarımızı sevmek ve onlara hizmet etmektir. Tabii sadece burada ağaçlar insanlarımızın sevgisi ile büyüyecek. Sevgililer gününde herkesin en azından bir ağaç dikerek, bir fidanı toprakla buluşturarak sevdiği kişiye hediye etmesi çok daha güzel bir harekettir diye düşünüyorum."

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?