1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Sigara zammı kaçakçılığı artırır

SİGARA ZAMMI KAÇAKÇILIĞI ARTIRIR

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, sigaraya yapılan yüksek zamların sigara kaçakçılığını arttıracağını iddia etti.

Bakkal esnafının ekonomik sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, bakkalların sigaraya gelen yüksek zamla birlikte daha da büyük sıkıntılara düştüğünü söyledi.Yapılan zamla bakkal esnafı ile vatandaşın karşı karşıya getirildiğini vurgulayan Üstün, "Sigara zammı haberinden sonra fiyatın açıklanmayıp, 5 yada 6 gün sigara temin edemeyen bakkal esnafı, bunun yapılmasına neden olan sanki kendisiymiş gibi vatandaşla karşı karşıya getirilmiştir" diye konuştu.

Sigaraya yapılacak olan zammı önceden haber alan stokçuların ve rantiyecilerin büyük paralar kazandığını bildiren Üstün, sigarada en çok karı stokçuların yaptığını dile getirdi. Üstün, "Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde 72'si dolaylı vergiler olup, bu vergilere yenilerini eklemekle toplumun orta ve alt düzeydeki insanlarını olumsuz olarak etkilemeye devam edilmiştir. Bu yeni yüklenen vergiler, devletin kasasına da girmeyeceği gibi, bugün var olan sigara kaçakçılığını da arttıracaktır. Bakkalın rafında günübirlik satabileceği sigara mevcuttur. Bakkalın stok tutma gücü zaten yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 11:03:04
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 15:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?